Amber Heard vs Johnny Depp 最新戰況 (2)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
最後係Ben Chew 傳紙仔俾Camille
佢地成team 人合作真係睇得好順眼
過咗咁耐識得自己同其他人保持距離
你點睇amber heard 呢個人
*星期4仲要係庭內親手將庭外資訊帶入庭
Disney 個executive係答佢唔知,但media報係話無喎
佢唔係答佢唔知, 佢話係佢職權內唔 aware AH 篇 Op-ed 係公司內外對任用 JD 嘅決定有影響, 報紙根據佢個答案咁寫唔算係標題黨
我冇反對你喎
只係話部份傳媒叫人唔好 generalise AH 老屈變成所有 metoo 事件都係老屈係冇錯啫
當然傳媒都有責任唔好對被指控嘅人未審先判,但講嘢 make statements 未必次次都要講晒兩邊咁嘛
可以暖床,做炮友 但唔會同佢講真心話
純肉體關係完全無問題
其他彩你有味,幫/同情隻雞都唔會同情極端自私,女權,腹黑既女人
假設佢係男人我都唔會認同
總之太攻心計想去智取一個無傷害你既人,係一件好嘔心既事
以前cw睇佢做海王條女,屌你老味
cw專出神經病女人?上次綠箭條女Allison Mack已經係性愛邪教
CW 台係唔係要檢討下點解你d女演員咁多年後全部有問題?
可唔可以講多啲有啲興趣想知
禮拜一JD會再上庭
例如有咩行為
睇下JD隻手指會解答到你個問題。

AH做過咁多衰野,事後一大堆證據擺晒出黎,佢係庭上面講嘅版本都仲係完全相反。
打到JD傷晒?佢話從來冇攻擊過JD,係JD攻擊佢。但係轉頭又自爆話JD同佢個妹嘈交,然後佢就埋去郁手。
走數唔捐錢,仲識搵Elon代找數?係因為JD告佢。

正常人係呢個情況下唔會咁樣講野。
因為無論係真心知衰定為咗嬴官司,最多都只會話唔記得或者輕輕帶過,而唔係掟個錯漏百出嘅故仔出黎俾位人入,仲要莫名其妙咁指控其他人黎扣自己印象分。
AH到而家都仲講緊啲一聽就知係bullshit嘅野,係因為佢真心認為咁樣先係事實,自己冇錯,係其他人迫害緊佢。

Feelings over facts, 呢個就係佢地個腦嘅運作模式。
佢地有時會突然自省下,不過轉頭有野trigger到佢地,甚至只係第二朝訓醒,就會唔記得晒再發癲。
你預計唔到佢地點樣同幾時發癲,因為佢地冇自我,個龍門每一秒都移動緊。今日ok嘅野,聽日就可能唔ok。

呢個特徵其實就算佢地唔爆發,依然會係日常生活表現出黎。
成日轉社交圈子,轉興趣/轉工(仲要廢寢忘食咁沉入去),搬屋...
正常人花一段時間深思熟慮同準備好先會改變到嘅野,佢地係經常性而且好快速咁變。
佢地好鍾意計劃,但係九成唔會stick to the plan。
呢頭實牙實齒咁話會點點點,過兩日就會做啲完全相反嘅野。
甚至簡單到只係約你食餐飯(仲要係佢約你),都會不斷改期/放飛機。
lm
不過咁 AH只係眾多BPD患者嘅其中一個 用佢嚟概括哂成個圈子好似唔太適合
傳媒偏頗好多人都有咁覺得
因為當年未審先判寫死jd既就係呢班傳媒
呢單野令到d外國豬知道news並唔係一定岩
傳媒都係有立場既
話依d人係病
不如話佢本質係邪惡,係壞人
用精神病去幫依d人開脫就哂鳩氣
Borderline係一個spectrum,有啲人輕微啲,有啲人嚴重啲。一切都係程度嘅問題。
就等於每個人都或多或少有啲narcissism,不過唔係人人都係有NPD。
不過老實講,有啲人中唔夠5個trait所以醫學上唔算PD,但係已經足夠難頂。如果去到PD嘅程度,我會建議你唔好咁樂觀。

講到尾,正常人想要嘅係互相尊重咁交流相處,唔係做24小時義務醫生幫人醫病。
唔好俾啲病理凌駕自己嘅感受同價值觀,explanation is not excuse,集中睇返一個人嘅做人處事係咪toxic好過。
其實我覺得咁講好似判人死刑咁。
不過從現實角度睇,連專業人士都唔想收症係有原因的,呢個世界有啲人真係lost cause。
無判佢死刑
邪惡同壞人點教化
一係不斷撞板得到社會懲罰再反思自己錯乜,一係睇聖賢書(或宗教)學咩叫行事正義
有壞人會學到教訓,執返正個臭格
有人到死果日都未學識,咁無計
自古以黎都係咁
仲有一樣嘢好正,睇返JD畫家frd cross examination果段,Elaine問咗幾次知唔知乜嘢係Amica cream,知唔知AH有冇用Amica cream,然後畫家當然答唔知

但其實係Arnica cream即係根本連Elaine自己都唔知係乜嚟

ps.果枝嘢只能幫瘀傷稍為消炎止痛,同埋令消腫快少少咁,絕對唔會令斷鼻同成面傷一夜之間好返晒
穿越時空的粉餅都可以講成 "not the exact one",可能真係有靈藥amica cream呢。
今晚有得睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞