[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (91)

1001 回覆
0 Like 4 Dislike
封面果個係維克黎
我覺得同路德維希同級數
算係魂系最難打既boss
仲有發覺召仿生打好似仲難咁
隻仿生係咁憶佢吸血
Ordina Liturgical Town又幾好玩, 變咗Assassin's Creed咁
見啲鬼佬好憎 話全game最煩地圖
裝把大弓 輕鬆解決一下射落街

左手拎獵神印記 右手黑刀
護符雙立誓布+垃達肛肖像
最尾果個可以揀壓力山大碎片或者割夫雷肖像

禱告裝黑焰 橫掃黑焰 黑焰儀式 黑劍 黃金樹立誓庇佑+火焰呀力量

加點主升信仰 力敏升到夠拎把黑刀就夠(8力12敏)
信仰升爆之後就升下血魔耐

平時打怪仔就用普通黑焰+黑刀戰技
打王就上哂buff然後叫骨灰 再行埋隻boss到用黑焰儀式燒鳩佢
得閒就掉下火用下黑劍禱告
隻game好撚閪,碌慢咗比人打中有時硬直完自動碌跟住中哂,有時你碌慢咗中第1嘢你想碌第2hit就當你仲硬直緊唔撚碌女武神將呢個問題無限放大不停自動碌唔撚碌,女武神就不停快慢刀撚尻你
唔撚睇提示唔探索冇火把未唔鐘意囉
Btw夜媽媽熄左燈真係唔好玩果招弗爾喪黑屍雷槍
眼都盲鳩埋
傷害壓制輕鬆打
火焰出血刀
出血凍傷刀
雙刀跳幾下佢就死
Ok 啦,全game 最煩我覺得係蓋利德前半,暴龍狗暴龍烏鴉又堆怪又死追
但地型唔緊湊幾乎可以無視啲怪
成日無反應真係好影響
睇化左都仲係小小覺得唔抵
衫只係普通學院法師衫,得個頭係特別
除非好似我咁撚尻自己就話難,正常打其實無乜問題
不過可能我都係偏向刺殺類打法
唔算難,我呢排玩左DS3無耐

只係玩緊前期

已經覺得難過晒ELDEN RING地圖
槍game黎,Z字形走基本上無事
佢成日無啦啦buffer你個操作,尋晚雙神皮打到最後1hit跳斬完佢無啦啦同我掃多吓重攻,攪到冇氣碌,跟住行落嗰啲平台當我喺空中又唔比碌,滿血中哂成set死咗
點難法? 睇人玩感覺啲小怪係主動啲 但都係兩三hit就死
D路行起黎好靠你個腦記住
個教堂兜到我頭都暈
打左好耐先搜索晒
D怪追得遠好多 無得死跑
鎖定怪又要近D先鎖到 冇得遠距離鎖定
仲有D埋伏怪,即使你唔係係佢視角,佢一樣會直接沖出黎打你
火位少過ED 好易無晒D魂

玩起黎好食腦力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞