[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (91)

1001 回覆
0 Like 4 Dislike
自己癲火燒唔到

滿月魔法都係純智魔法來,唔關信仰事,如果咁都計信仰,起源一樣係信仰星星,而且菈妮開創既係群星時代,即係最原始,觀星者都未分裂出來,包含星星同月亮既夜空法則,即使起源成功搵到真理,但排斥月亮之下,佢最多只係夜空旗下既星星法則

我覺得起源最大既問題就係排外,排斥其他流派,佢本身已經係夜空既分支觀星者,跟住學院時再分支起源流派出來,枝葉既枝葉仲要極端落去又點搵得返真理,即使當佢獵殺其他流派既魔法師就係為著吸收返其他流派既知識,但以殺人做方法已經係下策,你殺人,人就會反抗,但你又係學者,唔夠人打
我講現實
普通山窿地圖唔show,個窿係礦洞
黑劍招禱告用邊個印記有加成
50信仰用黑劍禱告好似冇力咁
bloodborne一個用眼一個用血
唔該師兄
故事上點解釋惡兆前有係金色初始之王打
有隻
分身睇住個城姐
無明講,Game入面有人識放分身/幻象,eg:蒙格/老婆之類,之於邊個放黎保護王城就無講
無,隻game所有分身都無解釋
半透明果堆都仲話係魔法來,蒙格,黑劍果D實體分身先諗爆頭
噁心程度拍馬追唔上打兩隻熔爐惡魔
想問主線boss
金色初始之王 > 惡兆 > ??? > ??? > ??? 真初始之王
仲有幾多隻打
我打到惡兆 岩岩上左雪山
3.5隻,有隻唔太算boss
想問主線boss
金色初始之王 > 惡兆 > ??? > ??? > ??? 真初始之王
仲有幾多隻打
我打到惡兆 岩岩上左雪山
4.5隻,有隻唔太算boss

計少左隻
邊3隻, 想快d同初始之王pk
唔怕劇透?
老將、火巨、神皮、黑劍、同埋你老相識
巨人 野獸制司 黑劍 之後有個廢老 就打了
聽講果0.5隻如果你唔係佢講廢話時打佢,好難打嫁

BTW 3.5隻計埋惡兆?
唔計,我數錯應該係4.5
係喔,仲有神皮,唔記得佐佢必打,不過老將唔去聖樹可以唔打
要上化聖雪原唔係必打?
係wor唔上都得,咁3.5隻,多謝指正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞