[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (91)

1001 回覆
0 Like 4 Dislike
其實我幾鐘意冇無敵時間, 不停背刺咩都打你唔到都幾膠,而且你背刺緊食少9成傷
今集都係堆怪
無敵時間係被怪圍嗰陣可以有喘息/周旋嘅空間, 冇咗嘅parry同背刺都冇哂意思
我覺得差好遠
EL後期咪係 所以好多人屌聖樹垃圾
見到好多前期既細Boss,去到後面多到好似兵仔咁都係好失望
有個前期洞穴既boss係1隻石貓6隻細石像,第一次打個陣真係屌出聲
如果唔係堆怪既話 冇無敵時間係唔錯
但問題係ds2 一黎就一堆 仲要陰陰濕濕一人一個角粒頭伏鳩你 仲未計啲on9地形 又遠攻魔法 又大怪塞路
呢個靠骨灰/結晶針可解決
但聖樹真係堆到痴左線
仲要有地形殺
裝左把大弓 輕鬆清場

但正常頭幾個周目邊個知可以咁玩
雙大劍跳斬loop
不過我都認同 用唔同武器體驗既辛苦位同輕鬆位可以差距好遠
可以
聖樹邊part?
如果有隱身+少少遠攻手段其實ok
除咗隻樹靈守衛同嗰堆王室幽魂
有冇人登入唔到伺服器線上?定係得我係咁
試左上網無問題
聖樹頂一堆吹笛佬+蟻
衝刺大直路又有大笛佬+毒花
混種獅+2隻怪仔
2隻大隻魔法佬
3結晶人
樹靈+2守衛(打完先知有捷徑
王室幽靈有禱告唔難打但爬梯落去又俾騎士追殺

其實可以跑走,但我忍唔住想執齊
周圍都係啦

樹枝堆螞蟻+笛佬 > 聖樹鎮堆喪屍+獅子賤種+魔法師 > 聖樹城乜柒都堆,又有王室幽魂,又有結晶人,又有尊腐騎士,都未講賜福房前一堆騎士+弩炮+黃金樹化身
我個 lv 1 岩岩去到蒙格溫
我就係咁做(被屈)
摸完火,打龍王同歸於盡,入唔返去咭針
改完版而家打完自動開火好似黑劍咁
open world 令你大部分怪都可以遠距狙死灑佢哋
勁好玩,用大弓射佢地幾有FEEL
好似描住怪黎打咁
Ps Server 有事?
我想 backup save 唔比 download?
PS4
我想試野,但係 download upload 都怪怪地
會揾唔到 upload 左既 save
最憎弩炮,佢哋地仲要有鷹眼,潛行都睇到,擋又秒破盾,跑條路窄到咩咁又難避,果度仲要辛苦衝到上去即刻要打一隻小王加2隻騎士,真係痴撚線,雖然其實有其他路繞過去
呢個就係我鐘意open world 既地方,每個地方每隻怪都可以利用地形,有好多方法可以選擇,唔會限死人只可以直衝斬斬斬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞