兒子整爛包裝膠袋被迫買下 港媽不忿:如果值8萬係咪都要買

901 回覆
1387 Like 94 Dislike
係 好在8蚊而唔係8萬
香港人買嘢都唔要display嗰件,習慣使人入倉攞新貨。
一般香港人爛包裝更加唔會買,所以件貨最後會賣唔出。

香港人根性
記得有單係個細路篤爛音響
睇下咩包裝
有啲產品包裝都係一部份
但呢舊野用普通垃圾膠袋點解要賠
可能你件野放左十年無人買個袋到殘哂一掂就爛
真係財路黎
引哂上面話爛左就爛左,非黑即白既人來賠錢
法律上可追究
呢位港媽以為出街打爛人啲嘢真係冇後果?
點只藍
根本個問題唔係貨品價值,算啦有其母必有其子
支那人 有性愛生仔 冇心機教仔
其實告唔入小朋友,香港又好似冇告家長既規矩
其實唔係,你咪報警入小額追
我又覺得佢段野冇乜問題
佢個包裝係普通膠袋 換過個差唔多既再賣其實唔難
你去超市買野 攞件貨唔小心跌左落地 你都係執返放返原位 再攞過另一件 我諗大部分人都試過
除非入面件貨真係爛咗就一定要賠啦
民事告佢老母
重點係個仔整爛野,唔係物品本身價值。
標幾多錢,都要買啦,鬼叫平日無教仔唔好多手
如果唔洗賠

我係咪可以拆曬人地d包裝嚟睇件貨
觀點與角度
你覺得個膠袋喺你心目中唔值錢先咁講啫
都明好難走去以8蚊嘅野同8000蚊嘅貨比

但商家都可以覺得爛咗要搵人搵返個膠袋花時間貼返個價錢再上返架,時間同人工 加上心裡感受做緊多餘嘅工作,絕對值返呢8蚊
個老母仲發癲話點解放咁貴嘅嘢喺度
唔係正常架咩
你整爛佢wor
on9仔真係唔係扮

由頭到尾都係回應緊你
1. 你問整係包裝爛,會唔會介意 ?會
2. 個客點知?所以靠間公司把關
由頭到尾答緊你, 你又突然話講緊法律上道理

做乜鳩?你老母係咪生少咗個腦俾你?

你講到法律我就答唔實你啦
但件貨就連埋包裝賣既
你鍾意咪開曬電器、潮牌、玩具啲包裝
然後淨係賠個包裝囉戇鳩仔

講事實就撐商家
拆爛人包裝唔賠錢原來係權利
包裝都係件貨既一部分,起碼會影響個價值
兩件一樣既貨,一件爛包裝一件冇爛
99.99%既人都會揀冇爛果件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞