兒子整爛包裝膠袋被迫買下 港媽不忿:如果值8萬係咪都要買

901 回覆
1387 Like 94 Dislike
公你老母道啊,淨係計包裝用料?手工費呢,行政費呢,包裝爛左=成件貨爛撚左啊弱智
你覆#394啦
唔係咁講呀,以前買卡輕輕屈一屈包都比老細逼鳩人要買果包
有冇法律jj知道如果個女人死都唔賠會唔會犯法
間舖頭可唔可以追討?
俾你整爛包裝件貨賣唔出要人硬食咩
其實絕啲
商家話
係呀,只係賠包裝呀,包裝錢就係8蚊
舊墨送既
你咪又係要照賠
On99
支蝗+小蝗蟲污染香港

死返地獄鬼國啦!
佢地痴撚線架
不停舉d極端例子
又或者唔能夠類比既例子黎反駁
為駁而駁
無視合理性
8蚊就買到個教訓令你識點教仔抵到爛啦
到佢真係整爛80000嘢你先識教就太遲啦
大佬 300萬車
乜野錶 乜野iphone 係邊條傻鳩舉你地wo
同埋 唔係個包裝袋「俾到乜信心」

而係冇咗包裝袋 換咗包裝袋
「有冇影響信心」

10件貨 有9件一樣包裝
有1件冇包裝/個包裝袋特別唔同

你係咪真係會有信買呢件?
你上面都仲未敢答

呀商業奇才
老闆諗嘢咁偉大㗎咩
好多細鋪專屈鳩/呃鳩o靚仔
係啊 屌你老母低等人
窮就咪撚生啦
咁啲商家老闆係咪有信心全部顧客都係咁先
咪就係「唔同產品對"saleable condition" 有唔同嘅要求」囉

好,而家到你俾出大家心服口服嘅理由
唯一一件貨包裝唔同
咁我有埋由相信件貨比人用過/拆過/換過
同你買電話拆開面嗰層包裝薄膜一樣
統一包裝就係要比個信心人

希望你講嘢唔係淨係9up可以俾得出大家心服口服嘅理由
香港顧客好理性好偉大
冇包裝 包裝特別唔同 冇包裝一段日子
顧客都會睇得穿個商品係同樣品質
老閭都知顧客係會買 好放心
成本論: 賠張畫紙同顏料比人咪得, 畫過有幾難, 最多賠埋枝畫筆 (已經比多)

好多鋪頭都有d corner賣殘次品
貨品功能冇問題,只係包裝樣衰,最多咪打個8折俾你囉

另外你逼人買一樣佢冇需要既野
最後件貨品浪費咗,咁又係咪合理呢?
本身入過個袋就可以再出售
結果純粹係鋪頭賺咗錢,造成浪費
我知實會有人話開鋪唔賺錢開黎把撚
個20%你老母比番佢?
所以個問題咪就係個事主要賠幾多錢
而唔係逼佢買咗件貨囉戇鳩
其實你肯答未
你會肯買一件拆過包裝/冇包裝一段日子/包裝特別唔同 嘅貨品????

問咗n次
你死都唔肯答你會買
咁仲未夠證明咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞