兒子整爛包裝膠袋被迫買下 港媽不忿:如果值8萬係咪都要買

901 回覆
1387 Like 94 Dislike
因該買
拮人包裝未呀
又咁撚多奇才偉論
又死都唔敢去拮
縮返去老母閪度
柒到你
咁我係咪攞個爛鳩透明膠袋裝住隻值三百萬嘅鑽戒
如果有人整爛咗個爛鳩膠袋都要出三百萬買埋隻戒指賠比我
求指教
不過她並不服氣,質疑「但如果件貨係價值$800、$8000、$80000,就因為整爛個包裝袋就要買咗咗佢。」

佢唔攞返個尾彩咪冇事
正價得啦
隻錶8皮我咪比8 皮
好小家
細路識玩下次拆iphone
連登仔真係為拗而拗 上面講到車又有、撈又有、iphone又有,仲搞到要搵廠搵公正行可能大家都唔記得咗講緊乜,係時候睇番張圖

你:個膠袋唔同咗我就唔會買
我:哦
決定權咪係個商家到
如果隻隻錶standardised 既包裝係咁
賠有咩出奇
On9
弱智仔發現
佢講既係事實喎
今次就話8蚊廢事煩啫
個件野個濕鳩包裝根本佔成件貨既價值好少
你up乜…個商家mark up件商品價格點解你黎定
咩叫正價, 師兄 係咪一舊爛鐵段斤秤個回收價?
即係只要隻隻鑽戒都用爛鳩膠袋裝住咁賣
只要你整爛個膠袋,入面隻戒指冇穿冇爛,都一定要買埋隻戒指?
下 你買野 人地成本關你撚事咩
啲濕鳩文具店最鐘意當細路賊辦
閪口閪面唔洗講
例牌大大個標誌叫人唔好偷野再加幾個cctv鏡頭
呢啲人柒完都仲敢放上網
首先你要人地剩係計運費已經計少咗
間舖賣嘢啲燈油火臘租金人工駛唔駛平分番?
間舖少咗件貨賣損失嘅機會成本你又計唔計埋
所以從來賠錢都係賠標價
因為唔會有人計呢啲婆乸數, 除非揾公證行
好想去整爛啲撈嘅盒了
係咪賠返幾十蚊就可以
噏乜鳩啲乜鳩iphone又唔係我講
你問係咪會影響個價值嘛
仲好撚型反問係咪剩返一件都冇人買
我咪問你你自己會唔會買件唔同咗換咗包裝嘅嘢
你答又唔敢答哦乜撚嘢
你買鞋唔岩碼 想退貨 雙鞋都要係"可轉售狀態"

你整到件貨物不再處於"可售狀態" 或者件貨物會降低價值/購買意欲 令到貨主需要將其減價促銷
都係要買左佢
取決於個商家點釐定個商品既package包啲咩囉
好出奇?
醒啦喂,加拿大未日出咩?
都幾肯定唔會理你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞