兒子整爛包裝膠袋被迫買下 港媽不忿:如果值8萬係咪都要買

901 回覆
1387 Like 94 Dislike
如果係以前既香港
個店主根本唔洗你賠
不過家長需要教導番個小朋友,同當場道歉
因為大家知道個包裝根本就唔撚柒值錢
最重要俾個小朋友知道咁樣係唔啱,下次唔會重複
呢度啲連登仔話:「我唔理呀,總之個膠袋唔同咗舊墨就賣唔出㗎嘞,快啲賠錢!」
以後媽咪唔肯買咩玩具就整鳩爛個包裝
每條line既鞋款 盒既設計都唔同
你買開罨耷嘢?
買開罨耷野咁我唔怪你 你去開既地方可能就叫你賠鞋盒

你講到"講緊係個包裝可以有spare而且可替換"
但如果罨耷鞋鋪無spare 你係咪認同都係要買?
咁賣方一口咬定無spare 咁你點都要買啦
你唔岩, 膠紙廠買50YARD 都唔使2蚊卷, 計返廠價果幾CM 應該$0.003左右
ON9...
用常識
換過第二個膠袋裝住同一舊墨會唔會影響一個正常人assess舊墨嘅價錢?

你買錶爛錶盒影響隻錶嘅價值>買舊墨爛膠袋影響舊墨嘅價值
上面限量版波鞋同一道理

如果你話打官司點決定一樣野嘅價值咪要有expert opinion
有幾難答
答左啲咩?有無啲有意義啲既對答
你個仔下次整花人地部跑車咁你點
唔識教仔唔好生啦
依d 仆街唔駛佢賠第二日拆晒d 包裝架啦
你講出左重點啦
如果個家長當面道歉
我相信絕大部份既小商店寧願自己硬食個件貨既風儉都廢事煩
但今次企到咁硬再加埋個家長拎上網Post
有理由令我相信佢係企硬屌鬼
先令到商店要佢買成件貨
你聽日去nike/adidas問下d職員囉
問佢有冇指引
如果個客整爛咗個鞋盒就一定要佢買走對鞋囉
柒頭
賠返枝噴油比人, 幾十蚊
見到上面爛鳩膠袋同鑽戒都話要用300萬買鑽戒我真係頭都痛撚埋
之前帶住人地小朋友 又係經過間細鋪仔個傻豬走去拆左人個包裝黎玩 正常少少錢應該要賠返比人 唔通人地鋪頭要硬食你既咩 咪當即場黎一課生活教育教識小朋友下次唔好 好過之後搞單大既你嘆
終於有啲似樣既回覆
移民支那大
整花左隻門一點佢叫賠全隻門油,係咪唔合理
咁不如咁你聽日入去整爛佢地嗰啲鞋盒
然後返嚟同我報告啦

成班人圍屌你自己都唔知衰
係得冇道理係身嘅人要會好似你咁
冇道理,無邏輯 所以只能夠攻擊人身
咁你咪去人地鋪頭打開人地貨既包裝囉 每件都開佢
依家真係好難搵到個家長會認錯道歉
d細蚊仔滑板車成部炒落輪椅度都可以屌鳩你大人唔識避細路,細路仔黎咋洗唔洗話佢呀
正常人出po都會美化吓自己
佢連fb post美化完
都冇講過感到唔好意思
或話道歉過之類

雖然都未必一定係咁
但都可估計當時佢哋母子啲態度
(或者好似樓上啲商業奇才 屌鳩話包裝好平 叫原廠重新包好易 唔通乜乜就要賠乜乜)
有時想小事化無都搞唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞