兒子整爛包裝膠袋被迫買下 港媽不忿:如果值8萬係咪都要買

901 回覆
1387 Like 94 Dislike
公道D講 依種袋整爛左要賠係搞笑D
不過個阿媽講得出「但如果件貨係價值$800、$8000、$80000,就因為整爛個包裝袋就要買咗咗佢。」D咁ON9既說話呢 我就覺得真係應該迫佢買左佢 因為間文具鋪係幫緊佢教仔 個老母好明顯唔識教
其實包裝都係個產品一部份,入百佳𠝹爛哂人地啲包裝唔通淨係賠個包裝比人咩,𠝹爛左電器個盒令到人唔買咁邊個負責?

同埋你個比喻唔岩,你撞爛人尾燈,當撞爆塊膠,你點解唔問淨係賠塊膠比人而要賠哂成盞燈?塊膠都好平咋麻

叫個老母賠8蚊抵啦,啲膠袋仔試下自己去買個一模一樣,分分中要千幾二千個或者成萬個咁買,果到都唔係8蚊解決到,仲要專登搵人pack番好,當你話個老母自己pack番,咁個個都咁做,成間中南點做生意

我點知上一手整爛完包裝,條墨有無搞過啲咩

就好似碟餸上錯隔離枱,無食過,有鋪頭都會直接掉一樣

所以歸根究底,破壞就係破壞,直接陪錢 完
iphone個盒爛左,見到都應該唔想要果部
點解要駁你? 你成個邏輯都係錯
你咪試下約人買二手野 當場掉落地下 再話賠返個隻角凹左個位囉
你幾時去豐擇開箱? 等睇
你行入間鋪見到有條墨條
你會唔會知佢同之前賣出果9條唔同包裝/佢之前比人整爛過個包裝..?

破壞咪破壞咗個膠袋又唔係破壞咗條墨條
同一條墨條用A膠袋裝同用B膠袋裝真係會有唔同價錢咩
所以咪要好似呢間鋪頭把關,叫個客賠囉 死蠢

個個客咁搞,人力物力唔係錢?

個客返到去枝墨斷墨點搞?
好撚醒
撚唔知做生意果個會咁堅持咩
而家講緊法律上道理上係點呀聰明仔
一開始個問題係係咪件貨值8萬80萬800萬都要買
上面一堆人話係丫嘛
邊個唔知俾8蚊了左件事唔撚駛煩遮
而家講緊道理上係咪整爛咗出面個爛鳩膠袋就算入面件貨值天文數字冇損毀都要賠足呀

個鳩個對事唔對人
邊個唔知整爛野要賠
問題係要賠幾多
我從來都唔知原來連登仔咁撚撐商家佬
自己嘅權利同法律責任都唔撚知
如果你地係啱嘅個鳩個做生意都發大達啦
件件貨無論幾錢都搵個爛鳩膠袋笠住佢
個膠袋少少花咗少少崩咗都屈你一定要買咗佢
你行入間鋪見到有條墨條
你會唔會知佢同之前賣出果9條唔同包裝/佢之前比人整爛過個包裝..?

破壞咪破壞咗個膠袋又唔係破壞咗條墨條
所以咪要好似呢間鋪頭把關,叫個客賠囉 死蠢

個個客咁搞,人力物力唔係錢?

個客返到去枝墨斷墨點搞?
好撚醒
撚唔知做生意果個會咁堅持咩
而家講緊法律上道理上係點呀聰明仔
一開始個問題係係咪件貨值8萬80萬800萬都要買
上面一堆人話係丫嘛
邊個唔知俾8蚊了左件事唔撚駛煩遮
而家講緊道理上係咪整爛咗出面個爛鳩膠袋就算入面件貨值天文數字冇損毀都要賠足呀

個鳩個對人唔對事
邊個唔知整爛野要賠
問題係要賠幾多
我從來都唔知原來連登仔咁撚撐商家佬
自己嘅權利同法律責任都唔撚知
淨係賠包裝 間鋪點包返起件貨?仲會有人肯買?
一睇就會覺得俾人拆過 唔會要
所以你唔買埋咪我蝕
放心啦,唔會有呢件事發生到,因為你俾左錢先會開盒俾你,不論係邊間鋪都好,人地都知有啲撚屌打開完先話唔要
Apple產品呢啲就鳩棘,一買左一打開左,即使入面部機係碎左又好開唔到機又好,都冇得退冇得換,你只有自己拎去apple store維修
大公司貨場展品通常有買齊保險,display爛左會揾代理收走維修,但唔代表你唔需要賠,通常就代理維修左幾錢你賠果幾錢。
所以帶小朋友出街,一定要睇實個細路,唔好俾佢周圍亂走亂搞人啲野,你無信心睇實佢就咪帶佢出街,就係咁簡單
真呀 啲細路好慘
逼人拎槍指住逼佢哋跑黎跑去
個老豆老母又被威脅唔準睇住啲仔女
賠唔起就教好個仔咪撚手多
Pin
屌 我個仔唔小心整爛咗隻撈個盒 唔好唔比我買呀比個機會我賠下
香港不嬲係奧客集中營
生仔要考牌
偷$1 同偷$10000 道理一樣
條氣唔順手 可以報警算,整爛野點都要賠償。袋都有價值
新會然唔因該賠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞