Samsung Galaxy 討論區 (194) 年度孝子機之選 S21 FE

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
比想像中小好多...........
唔知會唔會有UPDATE 改善到
我都諗緊
好用
邊位大閃魔dd 遮得哂之餘有少少位淨
s21fe性價比高太多,而且兩部嘢更新年期都差唔多,cpu性能又差唔多,長期使用體驗唔會差得遠
除非你好需要續航,s22+會強少少
大家都係4500mah 22+ 8g1/ 21fe mon會食電啲 續航應該差唔多
屌S22 ULTRA出門1個半鐘掉20%電??

平就 s21 fe
有預算想大mon 就 s22+
但係我覺得 s22+ 太大
而家去街想輕便都係 s21 fe 就算
5G 打機 限85%
你想有幾長氣
點解係都要開5G扯電
特賣城無呢款殼
去咗鴨寮街買最平貼+殼都要 50
唔該巴打
下個POST可能要Xposed巴寫明需要關閉5G
香港5G真係垃圾黎, 扯電
下年我4.5 PLAN夠期都轉用$120 42MBPS PLAN算, 42MBPS夠用
咦 我都想轉呢個
但$138先啱
YES
現在SMT 4.5 FUP要$3XX, 痴線
冇必要 收得穩定緊要過收得快
2020年唔知做咩簽左$298+FUP 30個月, 果陣未有4.5G限速平PLAN
唔用launcher有冇方法做到favorites tray可以scroll
5G嘅好處係令4.5G更平民化
我mnp過檔sosim $33 60gb真係無得輸
3HK免費都唔用
MTR收得穩定緊要, 3HK應該..........
我用緊 S22+,買嗰陣 SMT 都未做 S21FE 特價
我又唔係話後悔買咗 S22+,但而家要我揀嘅話就一定係揀 S21FE
屋企人用緊 S21FE,其實用落感覺差唔多,係 S22+ 多少少唔係好重要嘅功能(主要係影相有關),而且兩部機都係差唔多食電
所以點解我話想轉 S21FE,只不過驚無人執我二手(我部機一開始就有 Spigen 殼包住)
呢兩日渣住tab出街,綠色線遊走完全無問題
由smt+sosim雙卡到而家完全過檔,真心體驗唔到有咩差別
有次爆data買咗張SoSIM 仲穩過CSL 4G
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞