Samsung Galaxy 討論區 (194) 年度孝子機之選 S21 FE

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
希望有啦
唔care咩色,因為有殼
有冇啲必裝嘅app/必學嘅功能?

用咗iPhone好多年,尋日買埋s22u雙修,好多嘢都未上手
個價未夠平
有冇人用緊galaxy watch 4
同classic差幾遠?
水貨有冇影響?
#1都唔睇咁快做伸手黨

記得豐澤清貨價今年年頭 3千尾
冇追好多個Post了
用左S22 Ultra一個月左右
入來分享下一啲感想或者心得

要打機計s22u比我note 10+食電
電量真喺比以前用多左
我平日玩呢幾隻Game多
江南百景圖,walking dead no man land
world of tanks
我覺得開Game都食電快同熱
個mon好似好快好辣手
部機已經update過幾次去到最新
唔知同開最大解像度有無關
尿袋以前唔覺必然
但依家出全日街好似真喺要帶

影相我覺得保持到同個遠zoom好誇張
但三星影出來比我有種我唔太鍾意嘅銳利感覺

暫時用左一個月覺得喺咁

求教
我諗你唔用三星pay之類應該冇問題
但我買行貨
我買watch 4 classic,用過舊s3果代
電無s3年代咁耐,應該同OS唔同有關
watch 4 同 watch 4 Classic
兩隻錶好似喺用料唔同嘅差別?
硬件好似一樣
想問下邊度有s22靚mon貼買
去咗豐澤話冇貨
Thanks 見到Etopia 賣1000頭好吸引
想入手玩下
又幾靚
見到有D人話為左用耐一兩粒鍾又唔開2K 又60HZ 真係........
s22u官貼易唔易有手指模
見同事部s21u跟機貼
點摸都無
自己用魔閃就好易有
Tab s7+ 5000左右 各位巴打點睇
諗住上下堂 zoom 睇netflix youtube噉
s8得lcd s8+又先7 8千
唔介意更新嘅話買得過
主要係個轉圈
水貨睇下係咪水, 都係語言, samsung pay 分別

水貨依家幾錢?
我update咗又覺得電好似襟咗少少
可能幻覺
我朋友用緊話同以前出廠貼唔同,但佢話防指紋好過閃魔(可能心理因素)

之前幾代都試過係咁,返去再貼嗰張同出廠嗰張係唔一樣
個人覺得 個實體轉圈感覺真係差好遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞