Samsung Galaxy 討論區 (194) 年度孝子機之選 S21 FE

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
咁又係加一千就有行貨
巴打想買咪再等下囉 佢依個價都做咗一段時間 都係有消費劵我先買
畫圖 執相 剪片輸出 傻仔先會用ipad做
咁貴買ipad pro做不如買surface pro 8
行window 11過野最方便
surface 8 pro睇片打機又無ipad咁爽
剪片汁相寧願買部5g版連pc做好過,ipad/android本身已經係殘血版,仲要大量plugin無得用
但係Samsung Pay唔支援Tap&Go呢
過五千蚊一定係揀iPad, 用到你出黎做嘢都可以繼續用

貴價 An tab 就算撚數啦, Google 自己都半放棄,一味係啲大廠自己左改右改爭扎,要佢做到notebook 咁又唔係,做返平板本身啲app 支援又少, 個介面又廢
八仔輕鬆用到落平時生活,我唔洗專登用消費券揀tapngo去比錢買野

同時又free到信用卡優惠

睇個人習慣
重點係香港Samsung Pay已經冇心做
都唔知幾耐冇新增支援銀行
用嚟用去嗰堆大bank HSBC vs red SCB smart

其他食迎新優惠嘅帶銀包用完就放屋企

google先係最無心搞香港嗰個 唔洗望佢有八仔,pixel都唔會有行
等緊佢搞掂win11行到android app就應該變兩用平板,不過唔知幾時先會順
指意微軟搞好大機爛尾, 首先x86 同arm 架構問題要克服,apple 推粒m1 出黎成年幾都未見大成效,更何況微軟加陣都冇咩大動作做過
有冇清有玩shortcut maker
加完shortcut之後隻app有新通知 但冇紅點提示
講到好似ipad就真係好多app用咁 我呢啲就疊埋心水攞cellular版做remote desktop最實際,office類用mobile版真係曬鳩氣,仲有cloud gaming屌打手機平板game

3年trade in最抵玩 夾硬用6年就算cpu gpu跟到,modem/npu/安全模塊呢啲過時速度快左好多 費時到時升到新OS但又話某個功能開唔到/又話有乜柒硬件漏洞
等到2046,唔洗諗。自己買windows 365/remote pc好過
尋日先開始平?
iPad啲app個UI靚仔啲
啲比例係有為大mon而設

次次用s8+打橫開facebook都心諗啲圖做乜鳩
平咗一段時間啦
ig an tab可以resize翻呢類social media app,或許你開dex mode就正常翻
dex係解決到
但有時想當普通平板用就出事
我買咁大部機都係想成大個mon用哂啫
你地用咩app去check啲app係32bit定64bit
libchecker
消費劵APPLE PAY一拍就得
GOOGLE PAY原來要SET預設感應先比到錢
就算開埋APP入去出現"放在感應器上"都係無撚用
咁咪代表隻錶幾準
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞