Samsung Galaxy 討論區 (194) 年度孝子機之選 S21 FE

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
你係120hz直跳24hz?唔會跳到96/60?
由iPhone轉去Samsung幾日
暫時感覺非常良好

只係有時用Google Pay比消費券嘅時候 時得時唔得
想問下係因為香港唔多地方支援Google Pay?
我部機setting問題?
Tap and Go問題?
還是係我問題?
支援到nfc(即pay wave)既機應該唔會支援唔到google pay
buds pro $600 放唔放到?
我上年買s21已經有左buds pro
宜家s22又有一對 問過屋企人又無人想要 唯有放
拎有5-6舊都好呀
就係講梗軟件支援

tab s8 ultra 都有hdr true black 700嘅
論生產力就唔會用pados(同價買laptop / mac仲好)

如果買返嚟只係裝4隻app YouTube Netflix Disney plus 漫畫人嘅話,就唔值比咁多上pro 12.9吋了

手頭仲有部tab s2用sd625 一樣行嗰四隻app通行無阻,仲要2k AMOLED 嚟
性能真係差唔少,8g1實際上手都係差強人意。不過對我黎講,呢個比例打機+睇片+spen寫嘢手感真係一流 成套價錢又平過ipad
4.5g 完美覆蓋係正常 支移動5g覆蓋已經係數1數2鳥
同佢講俾visa再隊部機過去就拍到 呢家部部都paywave唔再係以前mst咁碌了

我個人就鐘意Samsung pay多層確認穩陣啲
每個月$33,用唔曬射落海,而家我養住2張sosim仲平過以前smt 4.5g 一半有多
尋日訂咗要下個禮拜先有得攞
遲啲買Sony做副機都諗住靠sosim
都有5分鐘

其實我排緊政府睇睡眠窒息症 不過要1年

咁即係你自己本身都知數據其實係無大問題
應該唔係之前試過無問題
自用定攞出嚟賣?
自用 應該賣唔到咩價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞