Samsung Galaxy 討論區 (194) 年度孝子機之選 S21 FE

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
屌頭先反個軟殼出嚟,張moon貼即刻入左小小泡
用緊Nillkin
HKTVmall有
你而家具體覺得點煩先?pados file management係咁㗎啦
tft根本係統稱黎
所有現有種都係tft延伸種
其實連mini led都可以話係TFT LCD
個仔是但買部比佢用就得喇
AIR DROP/WTS 唔得咩
如果你部pro係12.9
買ipad 9都叫做唔同size唔同用途
但如果係pro11就無謂買多部一樣大細嘅嘢

依家小朋友做功課一定要用平板咩
平板再勁都係唔夠電腦多用途
訓覺前充到100% wifi數據全熄 訓醒得返92%
但又唔見有咩app食電
s22u
我個仔未返學,只係睇youtube
mini led根本就係加左控光層既ips咋嘛
上堂嗰個好似係佢本人
個仔先係睇YouTube
,本身唔洗咁𨶙煩,就咁用電視開俾佢睇就得,但係佢老母要睇劇變咗要用ipad
Budget4000 想問a53好d 定係 s21fe
我睇其他網就寫IPS, gsm/notebook check
佢思路係自己搞唔掂ipados file management 所以咪想順道換過部,又比到個仔睇youtube自己又解決到 management,但又有限budget。
我果部12.9 嚟,試過加埋個keyboard 套嚟出街重𨶙到仆街
Tab s7 s8咪又係IPS,仲要120hz添。值唔值一回事,重點同iPad panel唔同級。
咁三叔自己笨柒姐,TFT不嬲都係代表差啲既LCD, 而IPS係靚啲,你用個靚mon但寫個柒名,要人放大黎睇先知係ips, 咁點解唔一早寫係ips

同埋不嬲睇網上啲report同comparison ips同TFT係歸LCD, 但兩者係唔同架喎
三叔不嬲都唔用IPS呢個term 仲起咗個新term PLS
因為電視個邊佢係VA推手 而佢死對頭LG就IPS推手
部12.9你會keep?

咁我覺得收部二手tab S7會好啲
試下唔同OS
file management又方便少少
唔介意又係ipad嘅話就二手air4/pro 11 2018
行type c起碼插手指都易啲
咁咪就係佢失敗既地方,唔想幫對手咪諗個新名放落去,或者就咁LCD都唔好用個臭曬既名,明明唔係用cheap野

睇apple 又retina 又liquid 又ips, marketing 爭幾班
原來有人會J apple啲marketing term
連條邊都有新買保護貼痴住,有懷疑過係咪新機

但塊認得出塊玻璃係舊機,花哂
s21fe 除非你一定要 sd 嗰啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞