Samsung Galaxy 討論區 (194) 年度孝子機之選 S21 FE

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
why not
改個好聽/易記啲嘅名有助打入市場
有助還有助
但心水清嘅人唔會用佢嚟打飛機

同隔離嘅CinemaWide 4K一樣
識做生意咪上到三萬億市值囉
我用緊devilcase
保護性幾強, 無影響mon貼
穩陣就買返原廠透明殼
大部份人都唔會或唔識咁理性分析嘅,見到個名咪覺得勁咗仲要四圍吹
最少唔好用啲柒term啦,比如試下啲mon淨係寫TFT, 睇下有冇人買
唔好買iPad la 咁,你本身都有iPad pro 都話唔岩, 買an tab 算啦

但買an tab 做嘢真係最好買三星, 其他廠真係好濕鳩下, 好似筆記apps, ios 有goodnotes notability 呢啲, 但an 冇, 最好用都係三星自己隻notes

但純粹影音娛樂,其他國內an tab 性價比真係高好多
Btw其實你閱讀理解有啲問題,冇人用佢啲term黎打飛機,最多都係欣賞佢marketing d文采,which個市場buy

Main point係笑9三叔用柒term黎玩死自己
咪就係,tft一直講緊係背面塊基板黎 用active matrix技術就一定係tft架啦,ips/va係講緊中間液晶層排列,哪怕你係mini led都只係講背光源變左mini led,實際你都係TFT LCD。除非你係passive oled,否則你都會用緊tft backplane,amoled 個AM就係active matrix
呢樣真,ipad pro塊lcd淨睇佢塗層,色域覆蓋同亮度已經屌打tab s7/s8塊tcl產lcd 三叔好歹都用
qled啦應該,話曬旗艦tab
呢到冇乜人咁理性肯以事論事
見到出左部M33
想問下有冇巴打試過如何
見到A52 2998好似幾吸引 但見出左部新M33好似望落都還好
Pro 價位同對手手係 plus and ultra
官Store買21fe跟唔到25W牛有咩心水推介?
淨係俾個15w無線 ($500 credit) 我都晒氣
因為三叔本意係襯托佢啲AMOLED有幾靚
唔好去官網買啦~
如果chrome book 呢?
yes
係無限?
cmhk /smartone
$3998 256gb
仲要送配件

送個火牛都夠推 超快速充電
好似係 p.s幫老豆出完機幾日
冇smt
一係瘋宅出算
去下WILSON啦~
chromebook咩都cloud咁滯
file management對你嚟講可能仲煩
而且香港太少人用
想搵人問下點用都冇

利申兩三年前用過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞