其實香港人對台灣人都真係幾友善,相反台灣人就普遍敵視香港人

677 回覆
1608 Like 151 Dislike
支持
其實台積電已經開始係美國設廠
台灣好快連哩個「護國神山」都冇埋
你想追究啲咩呢其實?? 賠錢? 炒咗嗰個人?向你叩頭認錯
人哋無心之失又唔係故意,有咩咁大件事? 又有人同佢道咗歉攞紙巾口罩比佢換,佢又唔換唔抺血,反而將件事不斷升級,不斷辣火頭,又自拍又話通輯又話報警,又影人黑白相公開全名上網公審,又話醫護又鬧差佬,不斷挑機,明明一件小事玩到咁串,係人哋係做錯嘢,咁需唔需要有風使盡理,十足十港女有少少道理就R到盡,又拍片又公審又道歉又賠錢又寫信去總公司投訴,你估嗰度香港投訴之都咩,嗰度台灣呀,人哋點處理個醫護人員係人哋家事啦。
台灣人見你玩到咁串唔反感先奇,根本王喜行為極度幼稚兼無禮,你咪自己諗下有大陸人嚟咁玩你會點囉
陣間佢地又鬧你情緒勒索
#台灣人沒欠人什麼
冇話廢唔廢
只不過隔離po講左成日
都講唔出一個香港優點
高下立見
一單?! 麻煩你自己Google 下香港人喺台灣犯法嘢
仲有咩聯發科,日撚日攞呢兩間離打飛機
同意
神奇在香港都有班傻鳩跟住班繁支癲
之前有個post話台灣地震香港同日本係捐最多錢,香港計人均仲多過日本人,但係人哋眼中根本只有日本 希望香港人認清台灣人根本=支那人
政治上,藍綠兩黨喺台面都有支持者,韓國瑜係壞人蔡英文係好人呢啲二元分立只係連登仔一廂情願,莫講你支持蔡英文就會得失韓粉

經濟上,鳳梨蘇呢啲都係一買一賣,唔好覺得你買左人地啲鳳梨蘇就係人地嘅恩人

你嗰件小事根本唔關台唔台灣人事,係人都知凡係港女被人擺上連登就會係雞,唔存在連登仔想幫台灣人事
再簡單啲平時打機一見到你係香港人
就港仔前港仔後 又問幾時回歸祖国
所以不嬲都覺得啲台狗抵撚死 絕對唔抵幫
真係搵完唔覺一年都無幾單上新聞叫多。

但屌王喜,最少5位數。
蔡英文當選與否同對香港人印象冇乜關係
況且有雞先定有蛋先,你唔犯法人哋會利用到你?!
你都幾搞笑喎,連因果都未搞清
認真除咗台積電
宜家個市佔率真係冇可取代
其他真係不值一提
特別你宜家係講緊要
外國用性命金錢去保護你嘅程度
自己google啦 廢事一陣又比人話有bias
無心之失唔洗道歉?無心之失要驚到跑走左?無心之失叫佢出黎道個歉都唔得?

你老婆第時比人屌左,都係無心之失。唔好搞大件究追究任何野,依D係你老婆同人地既私事,你唔好理咁多。
早幾年已經去左南京設廠
仲要已經量產
所以支那有技術做先進製程未
Hang機答唔到就收收皮先
香港冇優點等於唔可以批評台灣?你咁講咪即係講馬要跑得快過隻馬,同埋我真係笑死,你攞個城市同國家比,更何況香港係個商業城市
因為台灣嘅真係台灣人,香港嘅好多都唔係香港人
嗰時屈撚到話王喜喺英國做嗰個PCR係造假, 睇到我眼都突
無二元分立
但當時幫綠營嘅人唔少
而依家綠營kol屌王喜亦唔少
明白只係互惠互利,但反轉豬肚就係屎真係快過尚書大人轉軚

經濟上,買賣的確唔係恩人。
但鳳梨當時係perishable,依單買賣點都帶有善意同情誼。

最後只係想講香港人唔會死攬自己人盲撐,同你想講嘅唔同角度。
我邊有唔俾你批評
不過再批評都冇辦法反駁到
香港更加垃圾呢個事實
係呀係呀台灣最勁呀
咪係 日日打lol都比台狗屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞