其實香港人對台灣人都真係幾友善,相反台灣人就普遍敵視香港人

677 回覆
1608 Like 151 Dislike
用錯比喻,你再諗下先
咁香港人態度係差啊嘛 人地台灣人黎旅遊 啲服務態度差到西咁 又無人情味 正常都唔鍾意你香港人啦
快啲取消啦
唔好叫我搵,因為搵完比你都會扮盲
唔鐘意當然無問題 但成班山蕃唔講道理就好有問題
王喜咪錯啦喺度玩嘢,唔使用腦都知
其實香港都冇做過啲咩對唔住台灣啦
TOYZ
仲上萬人睇佢直播
咁咪唔好鍾意唔好成個生蕃咁出左醫療事故話人地唔尊重自己文化仲要屈共諜
同你一樣
唔會捐錢亦唔會去旅行, 根本同支那一模一樣

知道台灣人有例外嘅好人, 但比例上唔會太多, 所以放棄了
咁講其實台灣人望完連登係咪一樣可以出個po 話
"香港人就普遍敵視台灣人"
其實好小事 分化唔明有咩好 依家台灣最hit topic係時代革命 話台灣人憎香港人 無野啊?
提提你「台灣」名義上係歸「中華民國台灣省」管轄
係-代傳-代。 以前小香港海關串,話香港人自以為是,白鴿眼台灣人。 但係唔知自己老撚土。 新-代就自俾加無知。

以前台妹過美國海關都俾人當係雞啦,又唔出聲!
唔好講TSM啦,升就唔撚識升,跌就插住水咁跌
訓左冇睇,台灣立左國未,講左咁耐台灣旗都未撚見到
你睇時代革命 同講唔講道理有咩關係?

照你咁講 大陸人夠睇那些年啦 咁佢地成班米謙謙君子,文化人士?
我見佢地好聰明會分享一句野黎香港旅行一定要講:我來自台灣

利申當年做老鼠樂園pt真係有個旅客咁同我講
我本身發緊夢即刻醒一醒神同佢吹水 覺得勁唔好意思認左佢做大陸人
去到人哋國家都當正自己身處香港投訴之都,要用香港嗰套投訴文化
你自己都講咗一定要當事人出嚟道歉你先收貨,咁咪即係搞事囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞