其實香港人對台灣人都真係幾友善,相反台灣人就普遍敵視香港人

677 回覆
1608 Like 151 Dislike
其實我覺得幾好食
唔係專登支持都可能買來食

始終台灣唔係個個都仆街
雖然班仆街有權有勢,但未必代表全部人
武侵就有
武統
笑大人個口咩
其實打機任何有台服之類既野
佢地小小野就用地區攻撃性發言
老實講其實同大陸人差唔幾
https://tw.appledaily.com/politics/20220318/DER2EPGS5BAATMWOKTC6AM7DFU/

https://www.setn.com/News.aspx?NewsID=1087431
自願役可能有好少少嘅
不過攞咩去同人打就好難講啦
2024年先會完全撥款換裝備
我相信蔡英文應該有同阿共講好
2024之前唔會打嘅
因為菲律賓金菠蘿都好好食
台灣未好食到令人眼前一亮
港澳台同大陸其實都係一樣,不用分得那麼細。

港豬 台狗 大陸喱。 港豬 台狗 仍在,另一個字已經被洗白。 原理等同休班警。
我自己就覺得同菲律賓金菠蘿差唔到太多。
計埋價錢同大小,唔計支持原因,應該就一年都買唔到一個。
我自己都幾中意食菠蘿,一年買廿零個,加keep住有買台灣鳳梨乾。

今次之後就唔會再買了。

我知唔會所有台灣都賤人,但今次最失望係官方做法。
陳時中出嚟唔係親歉,係反咬王喜,幾近恐嚇。
我就唔會再對台灣有乜嘢感情可言。
係香港人自己on9姐,周圍奶,將自己身段放到最低,去英國又奶,台灣又奶,日本又奶
蓋清 我同你都俾果個 乜竹科肥 block咗

我依家好痛,去緊睇醫生
香港人自顧不暇講經咩
香港人對比台灣仲算有錢

不過依家有錢都唔俾台灣賺
香港人不嬲係小綿羊,粉紅小港豬黎
一反抗就有陣柒味
呢件事淨係感受到來自執政黨既惡意
收嗲啦,仲想延續台港矛盾幾耐呀?
連登仔 住喺個井到?
19後 去親台灣 9成時間都聽到台灣人同我講
「我們台灣人 一定支持你們香港人…」
見到王喜咁
成班兒登仔就玻璃心
去下台灣再周人地啦
好似小粉紅咁圍爐取暖
好好笑,對住無言論自由嘅香港就可以忍氣吞聲,連俾人逼食屎都唔敢反抗
對住有言論自由嘅台灣就大放厥詞,講到要維護尊嚴咁
真係中國香港人
你真係諗太多,我用菠蘿(鳳梨)做例子。
香港既商家佬同台灣買成批貨,台仔錢已袋。
你香港人同唔同商家佬買係你哋嘅事,關人地蛋治咩。
talk is cheap........
收嗲佢會唔會同王喜交代道歉檢討醫療失當?
冇人買商家佬仲會唔會入貨呀
香港商家佬開善堂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞