其實香港人對台灣人都真係幾友善,相反台灣人就普遍敵視香港人

677 回覆
1608 Like 151 Dislike
一句講完po糧單自貼
佢地好多已經將中共等同晒成個對岸
咁講真睇下特府亂發特區護照,好難怪比人口實
有錢就同你親 無錢?
2010年時任民進黨主席蔡英文痛批ECFA為「糖衣毒藥」,只圖利大財團,將使台灣喪失主權,未來若當選總統,將推動廢止ECFA的公投。如今蔡英文總統已執政4年並取得連任,卻從未有廢止ECFA動作。

時空背景唔同
笑死潛水潛到依家
同台灣人傾過計 根本到今時今日都仲好葡萄香港
認清事實 外面嘅世界 根本只有英國人對香港人好
台灣人黎到香港講普通話只要話自己係台灣人
香港人面色都即刻180度轉變由>
班人黎香港一次應該唔同睇法
講緊土生香港人呀都唔會見有移民撚/海外港人組織會
幫多啲無能力走唔到既土生港人離港逃離港共迫害 邊度有見過
移民撚會話乜都好仲之留港撚都是錯 都是養共撚 食人血移民撚自己過左海就神仙見唔少啦
其實唔難理解,台灣好多人個視野都窄撚到仆街,又無乜獨立思考,酸民一大堆
華人劣根性 憎人富貴厭人窮
我返兩個禮拜兼職都唔止呢個價喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞