其實香港人對台灣人都真係幾友善,相反台灣人就普遍敵視香港人

677 回覆
1608 Like 151 Dislike
那些年關謙謙君子,文化人士咩事起碼台灣人仲關心緊香港人 世界仲有邊到會記得香港
唔會再買台灣菠蘿/菠蘿啤/杜生product
睇字都feel到凡事認真撚個種委屈
重要台灣公司,台灣老版,真真節墮!!!!
又屈毛
咁你條女 去印度 應該抵比人輪姦 人地強奸之都

做錯事叫人道歉就係搞事 你驗清個腦先啦 點解你咁
撚蠢 點解我會哂時間同個咁蠢既人講野
台灣當局話處理港人移民同普遍申請並無二致;而英國同加拿大對港人有特殊待遇,淨係呢樣都睇到台灣雷聲大雨點小,食完人血饅頭就走左去
好心唔好咁低質啦,連有心定無意都唔識分
你老尾果陣時真係蠢撚左先會幾十蚊買佢一碌金鑽菠蘿
連登仔夠成日講台狗啦網上嘅野都好信
Btw 杜狗收皮,講啲野仲難聽過高志森
我按照你套理論講啫,咁人地睇唔睇時代革命又關台灣佬係米山蕃講唔講道理有咩關係?

點解你咁撚蠢,追viutv 追到無哂理智,點解次次D viutv粉都係缺腦

無人記得香港,咁英美加澳?台灣人有幾關心港人,一直叫港人唔好過黎!
你屌李家超果陣
你會唔會屌完一兩句之後就係咁屌香港人

但台灣屌王喜,屌完兩句就變全屌香港人

唔係敵視,唔通叫friendly?
仲有,你打字連逗號都唔識用,小學畢業未,睇到我辛苦
波台狗行得太前
成撚日比你班傻仔祟台狗話分化5毛 而家先醒
屌你老母小學雞上論壇捉人標點符號做乜鳩,睇得咁撚辛苦咪唔好睇冇人逼你覆
台積電又點?人哋有心replace 你等幾年加capital 就得!台積電因為人工平,有少少leading edge 咋!
大量五毛全面進場繼續分化啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞