其實香港人對台灣人都真係幾友善,相反台灣人就普遍敵視香港人

677 回覆
1608 Like 151 Dislike

網上互叫狗當打牙鉸

明明大事上,都捐錢買菠蘿又撐佢綠營選舉
但依家綠營勁多kol當香港condom
其實冇野o既,依家藍營同綠營互相折磨又互相奈對方唔何的狀態對香港人係有利o既,藍不藍綠不綠就唔會咁易自已走埋大陸,反過來大陸郁手點都有顧忌,佢地係咁內鬥內耗多少間接同香港人buy time,台灣一日未"大一統"香港點都要披多一陣白手套,相反是但一方成功主導至先唔符合香港利益。

狗都唔撚讀啦台灣大學
咁講真香港人相對要求高同無咩表情嘅
只係台灣人自卑心發作以為係睇唔睇唔起佢哋
19年之前不知幾多人想親中 成日屌親美搵唔到韓國魚大幅拋離蔡英文
最尾嗰兩句真係不能同意更多
唔知佢有冇份屌台妹
香港人唔理啫 認賊作父
你係台灣揾得幾多嗟!揾得多要俾成三十%tax,如果你係醒嘅,你就係san jose, autsin, redmond 啦。傻仔,洗撚係台灣咩! on9!
條死傻西都唔知有台灣身分證未
奶得咁落力
gchi武統小台灣
其實都唔係第一日,以往十幾二十年都係咁,李登輝時已經認為九七後台灣可以直接取代香港功能從中取利,冇講任何點幫香港,只係台灣法制實在未夠班至做唔到,我地同佢地大把商業利益競爭,不過依家落去就真係唔敢包香港法制係咪重可以保持高佢地幾班,同埋都幾多人直接將所有香港人都等同共諜(雖然唔知點解陸配又可以放心),取銷港澳條例唔好話移居,旅行都會設限,準備減一個熱門地點吧(我個人都去過好多次,依家都準備以後唔再去了)
你自己係閪人好啦
唔好拉埋其他人落水啦
柯文哲好撚正,成日串鳩綠營
對面點樣抹黑抹紅都唔縮
連卬度人都去美國啦,唔通去你嗰到咩!
好事嚟。

大家都睇對方唔順,係咁嘅局世下

相濡以沫,不如相忘於江湖。
蓋清有冇汁?
想睇條傻閪點樣覺得難
睇過有POST話英國CT>30算陰性 台灣要CT>34
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞