其實香港人對台灣人都真係幾友善,相反台灣人就普遍敵視香港人

677 回覆
1608 Like 151 Dislike
我諗依家響台灣因反送中過去的最好儘快諗下係咪去英美加,綠營重要顧面子用手段迫你自已走,藍營一上場可能隨時押佢地返香港向中共示好而重可能會有一班台派喝采,好老實佢地處境其實幾危險下,隨時會被人當"賀禮"送上。深綠個班係真係非常之本土,本土過香港班自命本土幾倍,藍營就大家心照,兩者都唔係好人。
雖然我唔知班友咁口硬,但連四個月少少兵役都咁多人千方百計避
有次打機聽到啲台狗夠膽死笑9香港有文革
比起嬲我真係比佢哋嘅無知嚇到o撚咗
唔係唔來往,只係以後凡事香港利益本位,邊批人有利香港咪幫手唱下,邊班人不利香港咪側便打下Q下佢腳,政治就係只有永遠利益,就係咁撚假的,港人玩國際政治呢d重係入門級,有排學
綠營都一樣,你唔會知背後係咪同中共有乜deal,到時晌因反送中晌台灣個班就會隨時變送禮送出去
同台狗打下機你就會知班友個格有幾閪
二百五十萬港紙年相香港好似係i banker級數先有
班撚樣都係中國香港咁叫
邊間公司呀我幫佢check下
老老實實,明明大家都係被共黨迫害既受害者
有啲台灣人重講得出中國香港/香港廢青點點點
好似事不關己咁,真係完全唔撚明
where
佢係講緊twd定hkd
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞