其實香港人對台灣人都真係幾友善,相反台灣人就普遍敵視香港人

677 回覆
1608 Like 151 Dislike
其實有咩好葡萄,今時今日香港被政府搞到咁。
歐美唔錫臺灣咩?
點解我會諗起 你對ada唔好咩
但美國、Lithuania(唔識寫呢個國家嘅中文)同斯洛伐克呢啲歐美國家都有捐疫苗畀佢哋啦。而家佢哋無事無幹點解要出lifeboat
係香港人 on 9 者, 台仔一向係披著羊皮的狼.

以前好唔鐘意大陸啲官和粉紅, 但和陳時中和台仔網民一比, 一個係真小人, 後面個係偽君子.

以後你地食多啲鳳梨啦, 食埋我個份, 我對台仔好反感了
出到去真係要小心台灣人
佢哋好容易令你覺得佢哋當你真心好友
利用你 搵著數係小事 呃你感情就好傷
由其是有外國護照嘅男人

見得太多…..台灣女仔 真係好(開放)
係架, 香港好多 MK 仔或無教養既人成日去台灣, 點解? 因為窮羅, 台仔啲野平嘛.
窮呢樣嘢有少少保留,佢哋嘅GDP (PPP) 其實同香港差唔多。
如果你係台灣有請過員工, 你就知台仔有幾窮. 人窮心不窮, 呢點我其實欣賞佢地既
2021 49,613 vs 33,004
唔算差好多亦都唔算差好少
屌sor自膠依個係per capital
睇購買力平價其實好接近
香港:62,839
臺灣:59,398
台狗不嬲當黃尸狗咁撚
香港人對香港人都閪

但點計對台灣都算nice
老老實實真係幾失望,
香港對台灣算係咁,覺得大家都係被支那壓迫嘅受害者,睇對方為兄弟,

點知王喜睇件事睇到台灣人原來係咁
記得以前有條片扮大陸人同台灣人係香港問路
每個香港人都好熱心咁解答台灣人
對大陸人就勁hea
估唔到佢地咁憎香港人 個個都係中共間諜啦好未
支那種係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞