其實香港人對台灣人都真係幾友善,相反台灣人就普遍敵視香港人

677 回覆
1608 Like 151 Dislike
睇見香港移民撚食人血自己有得走就掉低其他走唔到既人唔理 救生艇變左中剷玩意仲謝主龍恩 國際跌扮盲唔反映
之前仲bno審狗上身幫人查自己友離港
呢單有移民撚奶台反吊港
人地台狗上下一心幫自家醫護吊港幾撚團結
烏佬全民皆兵 走難一齊走 洗西好似香港救生艇有門檻咁on9
做香港人幾撚可悲低賤低等影衰晒 港畜自己一手造成
支那is 支那
同埋甚麼是背骨
現實世界呢個禮拜都冇乜人留意王喜呢單野,個個關心疫情同阿妹演唱會。

當然唔排除現實碌撚網上兇狠嘅,咁咪同連登仔差唔多。
五毛狗咁快露條尾出嚟
我認為以往台灣人對香港人有太多美好既幻想,以為我地個個都好有錢,好國際化,好有質素;但當香港遊客係台灣做好多做柒事,加上社運後大量草根港人移台,台灣人了解多左香港人所以跌落神台。

成件事同剛剛回歸時好多香港人愛中國,之後發現中國咁仆街 而憎恨一樣

呢家 港台關係係個臨界點上,多幾單港人新聞,好快就風向一倒會憎港人

梁文傑(1971年11月26日-),臺灣外省人第二代,原籍浙江大陳(大陳義胞後人),出生於臺北縣永和鎮(今新北市永和區),臺灣民主進步黨籍政治人物、翻譯家,現任臺北市議員(中山、大同區)、民主進步黨中央常務執行委員,是民進黨野百合學運代表人物之一。
台灣人肯認杜狗係台灣人先算啦
睇完更加支持台灣
開撚夠呢啲一式一樣既po未
全世界都係欠撚咗香港人嘅!!!!!!香港人係站喺世界之巔!!!!!!
唔好美化自己啦 不嬲一直台狗前台狗後 講咩一直友好 笑撚死人
我第一次去台灣已經覺得佢衰撚過大陸
啲人其實好排外(鬼佬除外), 表面好撚客氣其實好唔鍾意你,特別係老嗰班…有英、加、澳比你揀,點解要揀呢個閪地方?
繁體支那不嬲垃圾,係2019-2020先忽然覺醒,然後又變番垃圾
樓主因住俾人屈五毛搞分化
係你地班香港人戇撚鳩鳩
條L樣 restrict 左唔比人留言
我認我對台妹係會友善好多
特別新北市黎既
人地就係追究唔到先搞大,你又唔比搞大又要人追究。
裝番個腦先啦你
省你老母咩
台灣閪還閪
中國就係一國
台灣就係台灣
兩國兩制
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞