其實香港人對台灣人都真係幾友善,相反台灣人就普遍敵視香港人

677 回覆
1608 Like 151 Dislike
上一代服兵役咪又係去睇長官面色
好多人屌服役係廢,唔會成為真正戰力
咁佢係台灣人嘅,不過我唔會幫襯佢啲嘢食囉,本身仲想試吓支持佢
咁香港會屌返失禮嘅人,台灣我就唔知
台灣有一期有個叫沒錢花運動
好想中國快d收番台灣 睇下班台狗重吠唔吠得出
義務埋位只係砲灰,做過義務只係令你埋位快啲,睇俄羅斯就明義務係用嚟充數
如果王喜pcr results 假嘅
點解唔立即告佢偽造文書
而要搞到取消港澳關係條例?
司馬昭之心 路人皆知
1個字 繁體支那
我比較年紀大,記得以前有隻board game叫魔鬼連長
係講服兵役點玩人/俾人玩
咁如果服役係玩呢啲
邊度有戰鬥力
其實做pcr 大量出血真係會準?
研發pcr 嘅團隊真係測試過倒一大堆血落去睇下有無影響測試結果?
繁體支那
More
屌佢老味,個一排我老豆日撚日買菠蘿吃到厭,我記得仲有幾個係爛咗嘅
呢單野係有班人唔講道理,呢一點無錯

但平時無事無幹連登仔咪又係開口埋口叫人台狗,旅客都覺得香港人西都唔係新聞,平時真係諗唔出香港人對台灣有咩咁好
香港人閪就不嬲 但起碼當每次台灣出事既時候 香港人都有用唔同方法幫台灣

至於香港出事既時候 台灣就….

而都係果句 大家unlike大家無所謂 只不過我由今次事件中睇出 台灣同小粉紅無異
你講吳斯懷嗰啲去埋中共
聽訓唱中國國歌嘅退將?
台灣有幾百萬人撑KMT
有啲香港人去到台灣扮晒大爺,好似強国人嚟到香港咁款,唔乞人憎至奇
其他香港人會屌鳩香港人定台灣人呀
其實大部分台仔根本就唔會理時事/政治
佢哋亦唔了解中港台歷史
最簡單啲台仔成日話
因為香港回歸左
所以按法香港人就係中國人
但係好笑嘅係唔只
中共憲法話台灣係中國一部分
連佢哋台灣自己憲法
都係話自己台灣係中國一部分
甚至護照上面都大大隻字寫住china
咁我又無買過爛菠蘿

不過佢嘅性價比真係低,平極都近$40。
地們、多樂兩個牌子d金菠蘿,$25樓下有交易。
每個嘅果肉都多過金鑽果類最少50%。
一樣唔洗浸鹽水,仲要甜。

唔係因為感情原因當支持台灣農業,我真係唔會買。
台灣人當前線醫護神咗拜
連4個月仲可以分期都個個諗盡辦法避
真係唔知點解大家會覺得
台灣戰力好過烏克蘭
其實食落又真係覺得唔係講到咁好食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞