其實香港人對台灣人都真係幾友善,相反台灣人就普遍敵視香港人

677 回覆
1608 Like 151 Dislike
咁又唔係,只不過而家認清咗都一撚樣
住香港同住台灣一樣受氣
台灣唔會比在台港人成為台籍香港人,佢地要香港人身份自毀,自認下等階級,變臉仲快過中共,中共最少呃到頭10年,佢地幾年貨仔咋

如果早講係咁,要走就去英國啦
係幾年都冇,滯台港人只係獲得旅遊簽證延期一直半天吊都係靠港人互助

支那直頭厲害啦,答應「一國兩制港人治港高度自治」,起碼呃左港豬十幾年,要到習近平上台先露真身
台灣只係幾年就露曬底
一粒老鼠屎攪壞一窩粥呀
我唔係講件事算。
係講佢捐錢單嘢,佢自己唔提,我哋就無必要提。
相信佢施恩莫望報。
係民進黨見你香港人冇利用價值,入到歐美法眼,咪掉鳩左你囉。
唔係呀,奶台撚講到天大恩賜。有得比你過嚟仲想點。

係,的確感謝幫忙。但你用咁做一半唔做一半。唔知講咩好。我又唔知點反駁佢哋。咁樣,你唔老例就踢返呢批兄弟返香港。你比個難民証班人都好呀。
半天吊無期徒刑仲衰,入藉又唔得,走又踢返香港。感覺係一步錯,就步步錯。
所以睇返歷史又唔可以怪桑普咁激氣,只係政治地雷爆咗落王喜度
有錯
支國都係咁
事實證明好人無好報
其實就唔怕有嗰句講嗰句,問題係深綠水軍fake news又屈王喜奶共、又屈王喜造假陰性證明、又屈王喜咁遠英國飛台灣係為咗醫武肺、又屈王喜呃醫保、又屈王喜想入藉

喺香港人眼中公審同肉搜係未發生,喺台灣人眼中王喜係喺度發動肉搜所以係公審
https://lih.kg/2959842

台仔學人講語言民族主義
話早安係台灣人專用 早上好係中國人專用
但係講早晨嘅香港人比你打做支那人喎
明明大家都係支那胡語, 得廣東話先唔係胡語, 仲好意思講民族
廣東話係壯語溝漢語
其實血統論嘅話廣西廣東班苖瑤壯族都唔係支那人啦 甚至廣府人都唔係
好多台灣五毛不肯接受現實
台灣先係出名閪客,e啲係佢哋D奴隸服務業培養出嚟嘅……
外來人搶飯食
唔係WO 佢地而家好開心 好鐘意日本
成日有活動
台省人 知自己競爭力 財力唔及香港人
佢哋角度 收香港移民
咪=放人入嚟騎住佢哋本地人
自信多撚到呢,唔怪得比人大炒0:7000
繁體支那 台狗真係垃圾黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞