其實香港人對台灣人都真係幾友善,相反台灣人就普遍敵視香港人

677 回覆
1608 Like 151 Dislike
陳時中最實在,王喜再講就可以告佢
商家係cctoy奶台果班嚟
點都撐
https://www.cipas.gov.tw/stories/282

一向都係咁 無變過
今朝見到班1450話香港人唔應該睇臺灣係傳統中國,應該尊重臺灣就是臺灣。真係睇到火都嚟埋,如果香港人當臺灣係傳統中國嘅話根本喺呢件事上就唔會嘈。你話講緊去咗臺灣班泛民就咁話啫,王喜呢件事絕對唔係咁,別給香港人亂穿小鞋。

台灣盲目護短,傾全國之力去欺壓一個做檢測篤穿鼻嘅普通旅客,再將件事發酵做地方人民習性問題。

點叫人尊重。
想我改觀好簡單,叫陳時中收回言論再就醫護道歉處理不當。
民進黨食緊香港人血饅頭
然而有班懶係持平懶係宏觀既香港人比人恰到上心口仲要話好小事仲要怪番王喜轉頭,而加根本就係歹灣人撕爛塊面用d睇唔起香港人既嘴臉喺度攻擊香港人,發洩一路以黎對香港人既怨憤。對於呢d假仁假義既死台狗我真係恥與為伍
你又比人當五毛嗱。
願閒其詳。

笑吓都好。
而家咪你只係幫過我嘅契弟囉。

仲唔get(低音) 起個屎窟被屌。
你識條鐵咩。

台灣吹奏一即是全,全即是一。
我哋咪當全部台灣都係屄精囉。

屌那星,搵呢個理嘅人嚟講都唔用腦。

都唔知係咪中撚咗武肺搞撚到有腦霧。
佢地當人係中國香港就得,屌那星
然後就三年後取消港澳條例?
英國起碼有正面回饋。

台灣而家就吹香港人去咬福利。
要咬福利係去唔去台灣啦。

你係香港只要跪地奶共,福利仲正。
只係香港人選擇企起身唔跪。
台灣唔想香港人來台灣
不如直接講 講出自己嘅難處
開放中轉站政策 將台灣嘅角色由移民地變成中轉站
大方講出自己嘅難處 幫得幾多儘量幫
唔係請1450煽動台灣人
唔多個朋友都少個敵人啦
香港人捐錢都捐唔少比佢地啦
但佢地只愛日本
Why ? 只能說上一代既嘴臉 (即今日既廢老) 蝦過佢地
睇完班網民留言就以為看透世事
自己抗爭輸左比國安法撚到隻狗咁就搵台灣人出氣
自卑到呢
台狗不嬲垃圾黎,係你地班撚樣當佢地係自己友
老實講台狗同支拿人一樣咁仆街 只不過把口好小小
希望快D武統,男嘅去曬充軍勞改,女嘅做慰安婦
蝦條撚
呢幾日同班1450交下手
佢地嘅邏輯係上次有外來族群(國民黨撤退台灣嘅中國人)迫害佢地,屠殺佢地
所以今次有外來族群(香港移民)都係來迫害佢地

所以佢地講嘅野都好似香港人殺咗佢祖宗十八代咁
國民黨嘅債搵香港人來還

都痴孖筋,無限自卑
不過呢班撚樣就只有網上大聲
行出屋企門口,什麼都不是
台灣野不了

全部得個樣

包括台灣人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞