[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-9

1001 回覆
13 Like 29 Dislike
唉屌 部al85又壞多次mon,今次唔拎去換機喇,直接上雙電機算鳩數
各位有乜好提議

我會等多排先
過埋七月上海展
睇下有無新款岀黎
有就買舊款又平幾舊

記得包膠

Btw 我用緊vgod box mod
Vgod 有圖已經就岀新box mod
但好柒
平時係外國食無帶過返來 想問下邊到買juice好

香港好多實體店都有juice 賣
但冇j 的

有咩實體店推薦

我上網買多 好少去實體店買
但黎緊都想周圍試下油

可以去睇下thevapeshophk,IG有地址,好耐之前買過算平。買嘢最好自己周圍比較下價錢,呢D功課唔懶得。
唉屌 部al85又壞多次mon,今次唔拎去換機喇,直接上雙電機算鳩數
各位有乜好提議

你問我, 我實推 smoant

我都睇緊你部Charon 218幾靚仔

入完隻 218 就想玩 tc tank
各位有乜好提議

同求單電推唔郁,長期low battery

我上幾頁 post 過 d youtube 介紹 mod box 同 supohm tank
mod box 我鐘意睇 anthony vapes
subscription 係少人但大部份 review 既 mod box 同 tank 都係佢自己比錢買
subscription 多果 d utuber 樣樣都話好
鱔到爆
各位有乜好提議

我會等多排先
過埋七月上海展
睇下有無新款岀黎
有就買舊款又平幾舊

記得包膠

但好柒

Vgod都有信心可以長用同唔易壞,不過部pro 150好貴成千蚊
各位有乜好提議

咩係tc tank?
專玩溫控既rta
最薄荷係咪halo果隻subzero…屌藍爆中撚左伏
各位有乜好提議

咩係tc tank?
專玩溫控既rta

正常用開成品芯係唔可以行 tc
除非粒 coil 係用 ni200 stainless steel 整
tc 好處係比較慳電/油 (有錯請屌)
小弟未玩 rta 以我現時略知皮毛既都只係成品芯
各位有乜好提議

我會等多排先
過埋七月上海展
睇下有無新款岀黎
有就買舊款又平幾舊

記得包膠

但好柒

Vgod都有信心可以長用同唔易壞,不過部pro 150好貴成千蚊

淘寶 有間650人仔 據說係真野
淘寶客服傾下一定平過香港買

利伸 我係let vale pal買的

但冇j 的

有咩實體店推薦

id vape
佢最大舖係mk
但cwb, tst, 觀塘都有分店
去開cwb果間
個staff好有料

今日去咗。係個mk妹。好彩老闆係到答我。解答我好多。mk妹只係好不耐煩嘅樣子⋯⋯態度差

rda 要成日滴油..
rta 會好啲?

我會推薦你rdta 隨時可以滴油 又有儲油

RDTA係咪都要自己做芯?

點解我會推薦rdta 呢 係因為好多時rta 冇得望返絲同綿既狀態
rdta 一開蓋就可以睇到 幾時積碳幾時清都可以隨時check 同熱某d rdta 既入油方法幾方便

以你咁講rdta 既口感應該會再好啲 ?

因為大部分rdta 既設計都係 有個rda 頂 然後下面加個儲油倉 等綿花可以從尾部吸油 同時你亦可以直接好似rda 咁開蓋滴油食
至於口感果d 就要睇返佢個入氣口 吸咀位既設計
我個人就直頭當佢rda 咁用 出街食先落d 油落倉

會唔會好唔方便?因為我出街用228 番工用icare 同smok stick v8 baby
用成品芯方便好多。雖然我知道滴油口感好好多
各位有乜好提議

咩係tc tank?
專玩溫控既rta

除非粒 coil 係用 ni200 stainless steel 整

我都係剛開始玩watt mode diy,都已經好多野研究
成品芯玩完跟機個d就冇玩,我用得好快2-3日就收皮
各位有乜好提議

我會等多排先
過埋七月上海展
睇下有無新款岀黎
有就買舊款又平幾舊

記得包膠

但好柒

淘寶 有間650人仔 據說係真野
淘寶客服傾下一定平過香港買

利伸 我係let vale pal買的

機要再睇多d先,貴過5百我自己已經唔捨得買
不過剛引到人入坑,都要睇多d介紹比人

但冇j 的

有咩實體店推薦

id vape
佢最大舖係mk
去開cwb果間
個staff好有料

今日去咗。係個mk妹。好彩老闆係到答我。解答我好多。mk妹只係好不耐煩嘅樣子⋯⋯態度差

上過一次,一上到去個mk妹就係咁chur住,到問返佢野佢又唔識答
各位有乜好提議

我會等多排先
過埋七月上海展
睇下有無新款岀黎
有就買舊款又平幾舊

記得包膠

但好柒

有無圖睇下我都想買vgod

但冇j 的

有咩實體店推薦

id vape
佢最大舖係mk
去開cwb果間
個staff好有料

上過一次,一上到去個mk妹就係咁chur住,到問返佢野佢又唔識答

188V字頭都試過,不過佢好好禮貌,係唔太識啫

但冇j 的

有咩實體店推薦

id vape
佢最大舖係mk
去開cwb果間
個staff好有料

188V字頭都試過,不過佢好好禮貌,係唔太識啫

係,188 v嗰間好有禮貌,但唔係好識。
Id vape個mk妹真係好chur你買野。但又唔識又唔願做。
我想問下雙電機可唔可以vtc5+vtc6一齊用?
各位有乜好提議

咩係tc tank?
專玩溫控既rta

新手想問,我有部predator228 套裝set 成品芯,用緊55-60watt 用力吸都只係煙量一般。

今日買左部 smok stick v8 baby ,用左一陣。店員講依部只有40watt。但我細細力吸已經比228 55-60watt 多好多煙,大煙濃煙。

點解會咁?228係雙電,理應比stick 更大煙。
請教
新手想問,我有部predator228 套裝set 成品芯,用緊55-60watt 用力吸都只係煙量一般。

今日買左部 smok stick v8 baby ,用左一陣。店員講依部只有40watt。但我細細力吸已經比228 55-60watt 多好多煙,大煙濃煙。

請教

霧化器?
我想問下雙電機可唔可以vtc5+vtc6一齊用?

啱啱上網睇咗陣
原來會好危險,因為出電量唔同(好似係)

請教

一般黎講mod好少話會直接影響煙量大細
你係咪用緊同一個霧化器黎比較先

請教

用唔同既霧化器、入氣量、絲既粗幼,電阻值、煙油既pg/vg比例都會影響到煙既大小同濃度。

係mod黎講單雙電比較影響vape既續航力、最高輸出w數
各位有乜好提議

我會等多排先
過埋七月上海展
睇下有無新款岀黎
有就買舊款又平幾舊

記得包膠

但好柒

有無圖睇下我都想買vgod

你google快過等人影俾你啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞