[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-9

1001 回覆
13 Like 29 Dislike
發現左有位巴打係格仔偷左兩枝油,整個過程有CCTV 影到,今次唔追究你,希望你睇到留言以後唔好再做哩d事。

巴打租左格仔?Between吸快左已經解決左過熱既問題,thanks bro
新手岩岩玩Rda
機讀數,0.33Ohm,5.12v,24W
Dual coil用兩個0.85ohm既coil 切出黎
吸2-3秒個吸咀就太熱吸唔落去
油溫點樣可以低啲但同時大煙?
有冇巴打指點迷津

24w點解會熱架,吸得太細力?

同埋0.33ohm,如果5.12V,係咪唔止24W咁少

利申:我都係新手

全部都係機既讀數黎

純粹一問,你個部係單電定雙電機?

單電,Vaporesso target pro

你係咪換左coil未reset部機或者裝得唔好,
0.33ohm用24w食邊會谷到5.12v咁高,同埋0.33ohm用咁低w食應該唔夠推個bo

仲有個coil你話用兩粒0.85ohm雙發,最後應該會出到0.4x,而唔係0.33咁低。試下重新燒絲焠火,可能有機會short cut了。

至於溫度唔想過熱,可以試下玩溫控mode同試下改變吸既方式

新手淨係識咁多,一齊研究下

冰巴,我都係雙發,但係我開到45W,電壓至3.幾,我就奇怪巴打你係咪有嘢set錯左

有圖喇

我發覺你啲讀數用番公式計係岩,但我果啲數唔乎合條公式
啱啱睇咗一睇巴打講嗰隻 wismec predator 228
但係唔知係淘寶邊間買好

買 mod box / tank 最好上網睇下 review 先
youtube 都大把

其實我唔係好明
我支野得75w
咁係咪換咩霧化器都得,但係霧化芯就要換翻啲75w可用嘅,同埋呢兩形野換嘅時候有無形號或格式上嘅限制?

TL;DR
霧化器,霧化芯同主機應該要點夾?
新手岩岩玩Rda
機讀數,0.33Ohm,5.12v,24W
Dual coil用兩個0.85ohm既coil 切出黎
吸2-3秒個吸咀就太熱吸唔落去
油溫點樣可以低啲但同時大煙?
有冇巴打指點迷津

24w點解會熱架,吸得太細力?

同埋0.33ohm,如果5.12V,係咪唔止24W咁少

利申:我都係新手

全部都係機既讀數黎

純粹一問,你個部係單電定雙電機?

單電,Vaporesso target pro

你係咪換左coil未reset部機或者裝得唔好,
0.33ohm用24w食邊會谷到5.12v咁高,同埋0.33ohm用咁低w食應該唔夠推個bo

仲有個coil你話用兩粒0.85ohm雙發,最後應該會出到0.4x,而唔係0.33咁低。試下重新燒絲焠火,可能有機會short cut了。

至於溫度唔想過熱,可以試下玩溫控mode同試下改變吸既方式

新手淨係識咁多,一齊研究下

冰巴,我都係雙發,但係我開到45W,電壓至3.幾,我就奇怪巴打你係咪有嘢set錯左

有圖喇

我發覺你啲讀數用番公式計係岩,但我果啲數唔乎合條公式

要等高手解答
啱啱睇咗一睇巴打講嗰隻 wismec predator 228
但係唔知係淘寶邊間買好

買 mod box / tank 最好上網睇下 review 先
youtube 都大把

其實我唔係好明
我支野得75w
咁係咪換咩霧化器都得,但係霧化芯就要換翻啲75w可用嘅,同埋呢兩形野換嘅時候有無形號或格式上嘅限制?

TL;DR

若果係個 mod max 75w 你揀芯可以揀 70w 以下既換
個之前你講果個 predator max 228w 理論上你可以揀 d tank support 到 200w 既芯
頭 review 主要睇個 mod box 造工好唔好, w 數準唔準, 510 接囗有冇問題等等唔好下下睇樣

利申新手
但係唔知係淘寶邊間買好

youtube 都大把

其實我唔係好明
我支野得75w

TL;DR

若果係個 mod max 75w 你揀芯可以揀 70w 以下既換
但之前你講果個 predator max 228w 理論上你可以揀 d tank support 到 200w 既芯
睇 review 主要睇個 mod box 造工好唔好, w 數準唔準, 510 接囗有冇問題等等唔好下下睇樣

利申新手
想買一個儲油霧化器 有咩好介紹?
之前用緊復仇者但係壞咗 新手求介紹
另外想問銅鑼灣有冇電子煙嘅鋪頭
今日周圍睇下啲實體店。去搵下啲成品芯。

188商場
c 字頭 貴。50 態度好
v字頭 平 30 態度好 不過唔係好識
金百利 最平 態度超差。唔願做。

係咪個肥mk妹
但係唔知係淘寶邊間買好

youtube 都大把

其實我唔係好明
我支野得75w

TL;DR

但之前你講果個 predator max 228w 理論上你可以揀 d tank support 到 200w 既芯
睇 review 主要睇個 mod box 造工好唔好, w 數準唔準, 510 接囗有冇問題等等唔好下下睇樣

利申新手

姐係 霧化器同芯點買都得,但係個芯要部機個w數夠先得?咁霧化器係咪有分1,2,4個出氣口?
唔該哂巴打

利申新手

姐係 霧化器同芯點買都得,但係個芯要部機個w數夠先得?咁霧化器係咪有分1,2,4個出氣口?
唔該哂巴打

仲有個芯既歐姆數有無限制?

相要大煙定似食煙
想要幾 W
呢度大把巴打幫到你

係咪個肥mk妹

唔係喎。一男一女。只顧自己傾計。唔願答我。

相要大煙定似食煙
想要幾 W
呢度大把巴打幫到你

銅鑼灣有。
金栢利商場
188商場有
總統d nake油咁平既

188商場

V 字頭 如果你去過旺角分店
老闆娘睇鋪

188商場

老闆娘睇鋪

詳細說明

188商場

老闆娘睇鋪

旺角搬左舖去好人街,我都未去過。
總統d nake油咁平既

嗰啲係水煙卷煙用?我見主要係賣水煙卷煙多

利申新手

唔該哂巴打

通常霧化器會出幾款唔同 w 既芯
每款芯個 w range 唔同
例如你想試 150w 你要睇下個霧化器有冇出 150w 芯先
當然你個 mod box 首先要上到 150w 先

以上講既係成品霧化器 / 成品芯

利申新手

唔該哂巴打

例如你想試 150w 你要睇下個霧化器有冇出 150w 芯先

巴打有無淘寶鋪覺得好
想換部新機

188商場

老闆娘睇鋪

旺角搬左舖去好人街,我都未去過。

係,仲有部鏢機喺裡面

利申新手

唔該哂巴打

巴打有無淘寶鋪覺得好
想換部新機

香港上淘寶未必多款齊款 even 你 set 地區為蝗區
可以試下用蝗 vpn 上返淘寶

288+218 人仔已經有排玩
我唔係顔值控
但睇 review 呢款 mod box w 數穩定
款 tank 除左 smok tfv12 200w 樓下冇得輸亦用到 smok 既芯

ps 新手有錯講指正
岩岩入左依部,0.5 ceramic coil + Heisenberg 好正 😍😍😍

幾錢?幾鐘意黑色

我澳洲買$75Aud.
金百利信唔信得過?我想買支apple ice
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞