[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-9

1001 回覆
13 Like 29 Dislike

除左實體鋪仲會去邊買?

淘寶,外國網站或產品官網郵寄返黎等等

點知夠唔夠力 vaporesso revenger點睇

有無details?

http://www.vaporesso.com/kits-revenger-kit-vaporesso

好似幾靚

我都係新手。不過睇落去,都唔錯。又幾型。又係入雙電池。夠玩嘅。

希望多啲人分享經驗同教導。等新手可以快啲上手。

去過幾間實體店,店員有啲無乜耐性,又或者其實佢都唔係好識。

呢部夠 其實我都幾鐘意呢個牌子
用最易明 最簡單嘅方法睇夠唔夠
就係睇佢 最高幾多W
呢部220W
如果玩到0.12ohm 先11XW
更何況 我呢種新手 0.2ohm 已經滿足
都一定低過110W

基本上雙18650電嘅機都夠推
可以先睇款 岩唔岩心水
先再搵下有無問題
510接頭問 or 電池蓋接觸問題等等

雙電機驚大部同重 睇左joyetech primo有510問題先睇依部
想試下玩
食慣萬事發藍梅
中意食果味煙

入門幾錢左右?

288 + 218 人仔未計油
巴打有無煙油推介?
想問點解我越食電子煙就越覺冇味
係關我食耐左事定係watt數事
明明我俾frd食佢地都仲食得出係咩味

長期食同一隻味?
如果係 就真係食耐左
建議兩三日就轉一次味
兩三隻油就夠

係呀 長期都係一隻味
換住油咁食 唔怕會撞味?

長期食同一隻味?
如果係 就真係食耐左
建議兩三日就轉一次味
兩三隻油就夠

係呀 長期都係一隻味

頭幾啖會撞味
但我之前唔理 反而唔係濃味 如咖啡
如果有多個霧化芯仲好
可以用埋 轉味換芯
舊個芯就洗左佢
我自己方法係洗完
用口含住霧化芯見到棉花嘅另一邊
之後吹氣 會見到泡泡岀黎 吹多幾下
到換油個陣已經乾哂
巴打有無煙油推介?

藍爆 西爆
Lucky13
茶韻
Oil 提子 荔枝 咖啡
Naked 西瓜

我都係新手。不過睇落去,都唔錯。又幾型。又係入雙電池。夠玩嘅。

希望多啲人分享經驗同教導。等新手可以快啲上手。

去過幾間實體店,店員有啲無乜耐性,又或者其實佢都唔係好識。

好睇個別Sale屎,我去觀塘果個幾好幾有耐性,答到我問題
但我去旺角同一間公司,個Sale屎,問一句先答一句

巴打 有兩間 旺角 觀塘都有
Idv or vapor s... ?

後面果間條女介紹得幾好,食水深唔深唔知

有間c字頭就一定食水深

Vaporresso starter kit 賣600左右
油大概180 30ml

等得既話其實都建議香港買 有間係合理價
當然貴少少買方便ok 既
最好上官網望下本身部機咩價
貴一兩舊香港現貨買到都ok
點解我借咁講
因為香港好多鋪都係入淘寶貨

唔建議香港買 打錯左

長期食同一隻味?
如果係 就真係食耐左
建議兩三日就轉一次味
兩三隻油就夠

係呀 長期都係一隻味

頭幾啖會撞味
如果有多個霧化芯仲好
可以用埋 轉味換芯
舊個芯就洗左佢
我自己方法係洗完
到換油個陣已經乾哂

嘩 巴打
始終新玩個零月冇特別研究零件上既野

想請教,依啲油點樣落倉?
好大機會倒到周圍都係。。。

有啲膠既dropper 買油送埋,冇就自己諗辦法整個番黎

佢之前送吉樽咋

佢之前送吉樽咋

其實佢直接倒小心d 可以落返普通樽 過樽時咪用支牙簽引一引流向 液體有張力(好似係)
再唔係咪搵d 用完既滴管黎吸 或者買支針筒
btw 呢個牌子d 油幾正 不過偏翻同幾重激喉感
頂唔順可以加多少少vg 或者簿河味落去溝溝(記得溝時分開樽黎溝)

長期食同一隻味?
如果係 就真係食耐左
建議兩三日就轉一次味
兩三隻油就夠

係呀 長期都係一隻味

頭幾啖會撞味
如果有多個霧化芯仲好
可以用埋 轉味換芯
舊個芯就洗左佢
我自己方法係洗完
到換油個陣已經乾哂

嘩 巴打
始終新玩個零月冇特別研究零件上既野

買多個tank 直接轉tank 轉味 賴人用錢解決問題
巴打有無煙油推介?

藍爆 西爆
Lucky13
茶韻
Oil 提子 荔枝 咖啡
Naked 西瓜

oil 黑加倫正

佢之前送吉樽咋

其實佢直接倒小心d 可以落返普通樽 過樽時咪用支牙簽引一引流向 液體有張力(好似係)
再唔係咪搵d 用完既滴管黎吸 或者買支針筒
btw 呢個牌子d 油幾正 不過偏翻同幾重激喉感
頂唔順可以加多少少vg 或者簿河味落去溝溝(記得溝時分開樽黎溝)

明白

每年限量生產既philip rocke honey cream開售啦

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞