召喚痴線西 (187)

1001 回覆
22 Like 6 Dislike
唔好講笑 佢精神好似真係好撚差
好適合用抗衰老產品
記憶中之前水魚狂sell果排都有人dm問過
佢post story覆話介紹人買佢$1都冇賺嘅
岩岩再Google search
搵到個小紅書嘅post講係加拿大sell到四部小美等如賺到一部
感覺似傳銷野

https://www.xiaohongshu.com/discovery/item/sgh/6247c8210000000021036a7f
呢啲係咪所謂嘅忠粉
佢鍾意還鍾意 岩用還岩用
但介紹拉人分獎金係另一件事喎喱兩件事冇衝突 咩叫諗多咗我覺得你諗少咗就真
上面好多絲打貼哂證據呢部野係傳銷機而佢hard sell手法真心令人懷疑喎
仲有 水魚成日都有意無意sell套young living精油
都係傳銷嚟㗎

水魚做得精明嘅地方係佢唔係一味做傳銷
間中又會加插一非傳銷嘅平民分享加強自己說服力eg10蚊店清潔劑(我信佢呢個真係冇分錢架

真心 做KOL唔洗怕坐食山崩
就算疫情關係少咗美妝品牌合作同event都無問題
一樣可以靠自己嘅影響力”自力更生”架
係咪記錯咗skymark skymark先多實體店同專請mk妹 口沒遮攔唔意外
前排先話打算開實體舖 葵涌果間應該係 studio
好似係退貨個地址黎
唔知有咩好追擊
屋企有一部
真係好好用
啲人講極唔明 可能個個都係大廚
可惜佢唔係黃,之前19年見佢成日食傷心酸辣,雖然要求個台灣人黃好似⋯
但傷心藍到黑
第一眼望
以為係福正
但我記得佢之前有條片買咗M記做宵夜
佢有話過知道M記而家係有爭議嘅餐廳但太夜冇得揀其他餐廳佢先食
我諗佢應該有留意下嘅
其實有時香港人自己跟唔到咁貼邊間黄邊間藍
更何況係台灣人
部機好用還好用
人地鍾意用我理得佢
但依家唔係講緊佢係咁sell呢部機好煩
唔知佢係咪有佣分咋咩
正常啲人係咁sell一樣野好用而又唔係廣告冇錢分
多數都會加多句 唔係廣告嚟 純粹真心覺得好用推介
見佢平時pr gift都會寫明gift
以佢作風唔係廣告應該都會講明
不過都係估 呢樣野真係要問返佢先知喇
拗咗幾日 想知咪問囉 一味估估估都無人知架喎
要幫佢你哋第一句屌鳩佢已經幫咗喇
又屈
利申:預咗收一堆負皮 但都係好想講出嚟原諒我咁多位絲打

我唔係好明點解一講到Beth就會比人話唔明點解咁都要judge 同樣地水魚都sell同一部機喎 咁又judge佢做咩呀 依你地咁講佢都可以係真心覺得好用先推介姐 佢仲要冇beth sell得咁撚癲喎

與其話雙重標準 不如話所有野都係三個字 ''觀眾緣'' 偏偏喱樣野又係極之主觀嘅

以喱部機為例 因為佢觀眾緣好 即使有哂證據呢部野係傳銷機 大家都係覺得''佢覺得好用先sell姐', ''湊細路咁辛苦 部機幫到佢''
有冇諗過如果佢真係有錢分而一直日sell夜sell 佢依家做緊嘅野咪臭係 ''有錢分但扮私心推介'' 囉 呢樣唔係痴線西一直抨擊緊嘅野嚟咩?

仲有喎, 佢覺得好用唔代表佢唔係拉緊下線㗎! 但某啲絲打就死捉住個point話佢覺得好用所以先咁落力介紹 乜野logic嚟㗎? 兩樣野根本無衝突囉 佢依家係hard sell到日提夜提仲有成日陰啲陰啲係自己啲片度sell部機喎 佢平時用開個啲化妝品,hc袋有咁sell 過?

第二件事, 曬名牌. 呢個就更加主觀喇 其實呢佢好多片應承咗都冇拍 但開箱名牌片就會快出 ig都有唔少曬名牌嘅post. 好老實講我自己對於''曬名牌''呢樣野就唔反感嘅 名牌唔買嚟曬係買黎做咩... 不過beth咁曬就無問題咁解姐?

第三件事 佢湊細好辛苦㗎. 我認同佢作為一個一打二嘅媽媽, 係辛苦嘅, 但諗下佢咁嘅背景同資源換轉第二個人 實會比人酸''你有工人唔洗做work mom 仲有咁大間屋 仲想點呀blablablabla''

話有咩好拗嗰啲最好笑 咁喱嗰po可以直情摺埋喇?總結吓就係大家對beth真係特別寬容體諒, 有觀眾緣真係屈哂機
點解覺得佢同福正越黎越似樣
我覺得你講得好啱啊 所以我邊有講過做傳銷係啱
我一路都係講緊需求問題

但如果你要講佢係咪收錢做宣傳
咁你咪問佢囉 問完如果佢死口唔認 咁再搵到證據 你再做死佢都唔遲啦
做傳銷收錢拉分獎金呢個罪名到一個kol身上都幾大件事 可以直接令到佢誠信破產 但係傳銷機同佢鐘意呢部機都一樣係無衝突
兩個個樣都好冇精神 烏雲蓋頂咁
水魚都sell部機sell得好密
三日隔唔埋二日就陰啲陰啲咁講
今日岩岩先岀story講小美

至於Beth,無論佢做咩班妹豬都對佢都好寬容嫁啦
就好似你第三點咁講,你試吓換轉係蝦乾喺到呻吖
一早俾人炮轟佢唔知足啦
TLDR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞