召喚痴線西 (187)

1001 回覆
22 Like 6 Dislike
Beth係緊張嫁
佢一月開始都無乜同小朋友出街
同埋老公又唔係身邊 兩個姐姐中左
如果萬一兩個小朋友都病 佢一個真係照顧唔黎
仲有兩隻寵物
可樂
幾鐘意Beth 但佢係咁疑似幫部小美賣廣告好煩
Ian!
有廣告都唔出其 我會直接飛左佢
問題除咗煩之外 係咁似廣告但又冇利申
覺得Beth唔似賣廣告會唔利申
佢平時個d野係送既都會打清楚係gifted

不過唔排除佢同小美個sales好熟
人地成日幫佢答佢野 所以佢幫返人
免費幫fd promote咁
H有兩樣野印象幾深 佢之前有條常用手袋片
分享佢第一個chanel買左個圓圓地v紋款
嗰時話自己揹cf怪怪地 會莫名老咗十歲乜乜乜
唔啱自己年齡
係咁建議叫d廿零歲既女仔唔洗買經典款
跟住幾個月後自己入手左個cf23

同埋佢有次開Q&A話買樓屋企人唔想佢地咁辛苦所以有support
但佢果排繼續係度配貨買左個白色kelly
配貨呢單真係
係囉 好似冇印象佢試過陰啲陰啲賣廣告
平時pr gift個啲都會hashtag
但今次真係好煩
吻華連戴口罩自拍都要用美顏相機?定美圖秀秀
好心唔好咁柒啦 大大個meitu水印
但明明都有其他痴線西覺得佢sell機煩喎
我都skip哂佢sell機啲stories
又無人defend佢sell機
邊個話唔可以講

定係其實你誤會咗
以為喺呢度鬧啲kol就一定會有人和應
唔比人唔同意?
咁我唔同意又可唔可以覆?
留意返 唔係唔比話Beth
話得唔make sense咪多人反駁 就係咁簡單
我想講呢度啲絲打回覆Beth防疫撚啲comments
全部好正常好溫和
又無屌又無剩 有咩問題
我諗主要部機唔平,買咗呢部機嘅人都想share有幾好用,and kind of share有幾神奇,因為我Facebook有兩個媽媽friend都係咁 水魚媽都有,不過佢地好似唔同sales跟開

我d媽媽friend話做咗阿媽級後,唔知點解真係好想不停share d煮食呀家務用品嘢,有人問返佢嘢已經覺得好有滿足感
其他人好似Bethni 咁sell機實俾人做啦,擺明啲人攞住兩把尺去度Bethni同其他人啦
而家係呢度嘅人話你用小紅書啊叻唔切
但你鍾意祖國 支持自己個人資料送中係你自己蔇決定
Beth生完Ezra之後有一排
出片量極低 幾乎淨係出event 廣告片 gifted story
次次story問完qna但又唔出片
呢度好多絲打都有份屌

我覺得觀眾緣呢d野係慢慢建立返黎
做得好大家會睇到
當然如果有咩實質既證據既話
呢度大部分都會好理性 唔係盲粉
係唔係你買唔起先提子人哋咋
咁辛苦搵錢點解唔分享下
試下唔好當係奢侈品
正常你一樣野好鍾意都會不停影不停分享
你話好似老母個chanel mini vanity日影夜影
開足3個post
我就會屌鳩佢喇
因為好撚煩
咁佢買白色Kelly 都係有閒錢先買
屋企人幫輕佢負擔咁佢有閒錢買有咩所謂
正正就係想佢多啲閒錢可以洗
利申 唔係幫佢
我諗係因為佢經濟條件好啲?
唔洗當做YouTuber係佢飯碗?
可以選擇想做咩就做
eg搞掂屋企野先唔拍片
有啲全職YouTuber/KOL真係靠人氣搵錢 個啲咪chur囉
講起手袋呢樣野,其實想高調曬命嘅,總會有辦法攝鏡影到個手袋比人睇。相反想低調嘅就連條咩帶都唔會想比人睇到。好似Heyman咁,佢自己搵到錢買其實冇咩問題,只係佢呢個年紀嘅高調同顯露出嚟嘅虛榮心令人好反感
佢係有咁醒嘅當初就唔會post咗🇨🇳🇨🇳🇨🇳啦
好耐無入黎
見到拎Hermes 籌病錢嘅女人
單野真係太撚癲
最癲係佢面書勁撚多盲撐港女支持

街上如果有個女人拎住Hermes袋問你乞錢
正常人都唔會比啦
仲未計佢 曬命小紅書 籌錢上面書
點解佢面書仲有黑icon 支持
我買得起 我自己chanel現代款同中古都有
但我真係無曬 每個人取向可能唔同
我自己的確唔覺得係奢侈品好巴閉 所以唔會特登去曬
絲打可能都唔覺得係奢侈品好巴閉 所以覺得曬係無問題
唔洗一黎就質疑人買唔起既
香港人購買能力咁高 又多專業人士
以前係幾鍾意睇佢既片 覺得佢貼地 先會留意到咁耐
只係感歎佢好似變左質姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞