[Switch/WiiU][Zelda]薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (11)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
玩到上左癮

見到個咩雙子山上面有祠

跟住慢慢爬上去。搞左成粒鐘先上到頂
勁正

之後再解迷又搞左差唔多1個鐘先過

呢個我初時唔知有兩個廟
於是喺其中一個廟試咗一粒鐘
屠龍/揼石仔
我覺得搵錢搵得舒服過玩保齡

如果唔屠龍有無咩途徑

條龍又唔會還拖

龍應該最快架啦
不過要用好多打火石,有無唔洗用打火石既起火方法?
鳥人居果隻神獸迷宮應該係最撚易 定唔知玩耐左熟哂啲技點用

最簡單我都覺得係鳥 最難就駱駝
利申:未打火山果隻神獸

駱駝俾啲外國玩家屌到飛起

點解?

多數都係話個轉轉轉好on9
上youtube睇大把啦

啱啱玩完駱駝
係好唔知自己想點咁

game play黎講最憎真係體感控制
勁撚煩成日轉黎轉黎轉去唔岩位
係咪唔應該用核心升炸彈同相機
升完好後悔 無心核心升裝
利申 岩岩打左一隻象

回得快,可以輪流炸

升 lock 技先, 打怪一流

3樣野都係升一次姐,你點都會升曬,果d古代料玩玩下就好撚多用唔完
屠龍/揼石仔

如果唔屠龍有無咩途徑

條龍又唔會還拖

龍應該最快架啦

武器+木就得,咩武器你試下諗下
屠龍/揼石仔

如果唔屠龍有無咩途徑

條龍又唔會還拖

龍應該最快架啦

你有本事用箭都得
唔該哂巴打

頭先講到呢度,巴打你可以去哂兩邊試練影相
話到明雙子

你可以善用Switch既拍照功能

其他唔多講啦等你玩下

咩係兩邊試練,姐係要出番去

同埋個探測器搵唔到係邊度熄

巴打玩緊日版?

係啊,睇得明日文咪玩日版囉
出呢張圖同話埋比你知個答案冇分別

唔係問你

我睇完都唔明
哩個我好老實係睇youtube過
咁多個廟係得雙子山個個有D難, 個盲點好難突破到
btw 快D出dlc, 太易玩已經放低左幾個星期了
屠龍/揼石仔

如果唔屠龍有無咩途徑

條龍又唔會還拖

龍應該最快架啦

搵日去賺下錢先
係咪火堆每日set noon就得?
放係地下既火把只要著左火幾耐都唔會熄
放係地下既火把只要著左火幾耐都唔會熄

熄左可以再點著佢
其實係唔係怪物位置更新左
我想搵番隻紅色人馬獸係拎鐵棍(Lynel Crusher)

你係咪玩得後得濟
隻game會detect到你個進度
然後會慢慢將啲人馬變嗮白/銀色

唔怪得攻略寫明邊隻係紅邊隻係白,去到個到又唔一樣色啦
但仲有無辦法拎番支最低級鐵棍

有side quest 要咩?

純粹個人情意結
拎住鐵棍既紅色人馬係我遇見既第一隻人馬
當時比佢嚇到瀨屎
新手一問點生火
淨係識係人地火堆偷火
新手一問點生火
淨係識係人地火堆偷火

我只係識用fire arrow
新手一問點生火
淨係識係人地火堆偷火

木同flint放係地下再用鐵器斬舊石
新手一問點生火
淨係識係人地火堆偷火

直接用火近戰武劈一下舊木仲好
新手一問點生火
淨係識係人地火堆偷火

拎普通史萊姆去燒可以當火種,打一下會爆炸生火
新手一問點生火
淨係識係人地火堆偷火

又學到新招數
btw連打火石都唔識用個d根本冇睇過物件既description 前期一定會執到打火石 除非你冇掂過d礦
道具包係唔係無限?

好多素材唔敢想留左係到
新手一問點生火
淨係識係人地火堆偷火

又學到新招數
btw連打火石都唔識用個d根本冇睇過物件既description 前期一定會執到打火石 除非你冇掂過d礦

我係玩過minecraft 先諗到用flint 生火
鳥人居果隻神獸迷宮應該係最撚易 定唔知玩耐左熟哂啲技點用

最簡單我都覺得係鳥 最難就駱駝
利申:未打火山果隻神獸

駱駝俾啲外國玩家屌到飛起

點解?

多數都係話個轉轉轉好on9
上youtube睇大把啦

啱啱玩完駱駝
係好唔知自己想點咁

game play黎講最憎真係體感控制
勁撚煩成日轉黎轉黎轉去唔岩位

可以熄
不過我覺得體感微調幾好
其實有冇方法唔用武器將你手上啲啫喱變雷屬

擺落冰水會變冰屬
喺火山區就變火屬

咁雷屬要點做
暫時諗到用雷劈不過未得閒試
同埋game入面冇永久雷區(假設已經做晒啲雷電相關嘅side/shrine quest)

擺落冰水會變冰屬
喺火山區就變火屬

咁雷屬要點做
同埋game入面冇永久雷區(假設已經做晒啲雷電相關嘅side/shrine quest)

熱帶雨林唔係永久落雷?
著返套抗雷裝or電無效頭帶金屬武器引雷就ok
btw怪物整出黎既電都可以令啫喱變雷屬
電啫喱怪自爆/電蜥蜴放電

擺落冰水會變冰屬
喺火山區就變火屬

咁雷屬要點做

熱帶雨林唔係永久落雷?

今晚去試吓先

擺落冰水會變冰屬
喺火山區就變火屬

咁雷屬要點做

熱帶雨林唔係永久落雷?

今晚去試吓先

撳錯icon sor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞