[Switch/WiiU][Zelda]薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (11)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
Master mode要由零開始重玩

邊有心機由頭開始玩

又可以玩多300粒鐘

唔係呀嘛 玩成百個鐘為咩?

不嬲Zelda 既hard mode 都係要你由頭玩多次
以前都係咁 有咩好屌
打哂4個boss又唔想打大佬住
係唔係周圍搵side quest 解?

你望下你個map 開左既路行晒未?

邊有心機由頭開始玩

又可以玩多300粒鐘

個master mode 要重新玩過?

熄Game
對住隻game禁+制
揀Soft更新
劇透
全部道具會有任務,比提示你自己搵
劍提昇威力既任務,剛打左12定15關,就跳番出去,攻擊力加左10
我估total 應該打3次,共提升30,去到60
用雷箱掃寶箱,去到附近就搵到
海拉爾放士兵遺體嘅地方,大家有無頭緒?
master mode係咪要另一個ACC入GAME?
唔係就會洗左現有SAVE?
master mode係咪要另一個ACC入GAME?
唔係就會洗左現有SAVE?

唔洗,入game後會有得比你揀 用番同一acc就得

邊有心機由頭開始玩

又可以玩多300粒鐘

個master mode 要重新玩過?

有一個幾月的時間玩,出左mhxx就唔得閒玩哩隻
唔係hardmode都比人秒,有分別咩
唔係hardmode都比人秒,有分別咩

個人又慳家成日驚壞武器, 最有效0既攻略方法始終係跑 + 爬山
玩大師劍比人屌打
屌有層好撚煩,啲水蜥蜴
玩大師劍比人屌打
屌有層好撚煩,啲水蜥蜴

仲未開始打
係咪祼裝連弓都無剩係得把大師劍俾你入去?
Hard mode要再搵900粒seed?
玩大師劍比人屌打
屌有層好撚煩,啲水蜥蜴

仲未開始打

空手
Hard mode要再搵900粒seed?

好彩我本身搵得百幾粒
玩大師劍比人屌打
屌有層好撚煩,啲水蜥蜴

仲未開始打

空手

進階版Eventide Island
玩大師劍比人屌打
屌有層好撚煩,啲水蜥蜴

仲未開始打

空手

有炸彈
其實個主線係咪完左? 如果買dlc 係side quest 定係打完ganon仲有story
海拉爾放士兵遺體嘅地方,大家有無頭緒?

城堡附近, 得幾個RUINS, 查下英文就搞掂
玩大師劍比人屌打
屌有層好撚煩,啲水蜥蜴

仲未開始打

空手

進階版Eventide Island

初級都幾難玩
第二次先過
過多排先再打落去
隻式神會唔會太勁,企係門口隻野自動打曬D怪
玩大師劍比人屌打
屌有層好撚煩,啲水蜥蜴

仲未開始打

空手

空手點撚樣打人馬呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞