[Switch/WiiU][Zelda]薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (11)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我係玩咗兩日嘅新手 想問下啲武器同裝可唔可以自己合?依家用爆咗hammer挖唔到礦

1:NO
2:
Q: 點採礦?
A: 用hammer '攻擊'佢/ 用炸彈炸佢(注意啲礦石會飛到周圍都係)

我就係唔想用炸彈炸 係懸崖邊炸啲礦會跌晒落去地下 唔想落去汁
我係玩咗兩日嘅新手 想問下啲武器同裝可唔可以自己合?依家用爆咗hammer挖唔到礦

1:NO
2:
Q: 點採礦?
A: 用hammer '攻擊'佢/ 用炸彈炸佢(注意啲礦石會飛到周圍都係)

我就係唔想用炸彈炸 係懸崖邊炸啲礦會跌晒落去地下 唔想落去汁

是但執d廢武去鳩斬舊礦
唔該哂巴打

頭先講到呢度,巴打你可以去哂兩邊試練影相
話到明雙子

你可以善用Switch既拍照功能

其他唔多講啦等你玩下

咩係兩邊試練,姐係要出番去

同埋個探測器搵唔到係邊度熄
唔該哂巴打

話到明雙子

其他唔多講啦等你玩下

巴打玩緊日版?
⼀⼃有冇人識點玩
睇左10分鐘風景都仲未揾倒隻老鷹

當你爬上到佢指定果棵樹之後你再睇多一次風景
睇下見唔見到有鳥形狀的

睇倒一秒就消失左,仲要黃豆咁大粒

原來我去錯埋

呢個個陣陣我又係搵唔到
仲on 99 斬埋樹
上網再搵先知原來係咁
唔該哂巴打

話到明雙子

其他唔多講啦等你玩下

巴打玩緊日版?

係呀
但係探測器真係搵唔到
初初玩既時候真係有d 悶,仲係度諗點解d 評價咁高。
點知到中期越玩越上癮,音樂故事又正。
唔捨得咁就打爆主線
而家上youtube 狂loop d ost

頭一兩日開黎玩左陣放埋左一邊,之後再開黎玩真係不得了
唔該哂巴打

話到明雙子

其他唔多講啦等你玩下

巴打玩緊日版?

係呀
但係探測器真係搵唔到

開地圖後按Y(好似係)
有無人好驚唔覺意睇攻略?
早排上山打完隻龍,唔知道塊龍麟要放水,好後悔睇左youtube
早排上山打完隻龍,唔知道塊龍麟要放水,好後悔睇左youtube

要玩100%一定要睇架啦
唔該哂巴打

話到明雙子

其他唔多講啦等你玩下

巴打玩緊日版?

係呀
但係探測器真係搵唔到

其實可以轉翻做英文

要玩100%一定要睇架啦

攻略要睇 但迷宮位置/解迷同yahaha位置 我都盡量唔會睇
如果我唔睇攻略 我都唔知有大妖精呢樣野 之前打人馬/三臂 guardian 都係冇升過裝
留明
新手想問
升耐升心上限是咪只可以比4粒野石像換
啲料理同藥唔係永久?
新手想問
升耐升心上限是咪只可以比4粒野石像換
啲料理同藥唔係永久?

Yes
唔係永久
隻GAME好癲玩左成個星期仲係個呀婆到 不過我想問大妖精之泉用左一次之後下次等幾時先再出現?

你同呀婆玩咩玩成個星期
拎左大劍師後
今朝去解蜥蝪神獸
隻boss俾我砍十野就香左
有個神廟要打個波去中間
打咗勁耐都唔中
拎左大劍師後
今朝去解蜥蝪神獸

大師劍唔係得30攻咩 其實要幾多心先拔到出黎
唔該哂巴打

話到明雙子

其他唔多講啦等你玩下

巴打玩緊日版?

係呀
但係探測器真係搵唔到

其實可以轉翻做英文

英文睇唔明
日文識多啲
唔該哂巴打

話到明雙子

其他唔多講啦等你玩下

巴打玩緊日版?

係呀
但係探測器真係搵唔到

開地圖後按Y(好似係)

仲以為係setting搞tim
隻GAME好癲玩左成個星期仲係個呀婆到 不過我想問大妖精之泉用左一次之後下次等幾時先再出現?

你同呀婆玩咩玩成個星期

同paya

拎左大劍師後
今朝去解蜥蝪神獸

大師劍唔係得30攻咩 其實要幾多心先拔到出黎

打古代野同神獸double攻架
我砍第一刀就扣左超大一格,砍多幾野直接入半血mode
連隻野咩技都唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞