[Switch/WiiU][Zelda]薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (11)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
值唔值得買
玩左成個月mk 好悶

洗唔洗睇攻略 懶西一名

唔使睇攻略
值唔值得買
玩左成個月mk 好悶

洗唔洗睇攻略 懶西一名

個人覺得值得買
好撚抵玩
值唔值得買
玩左成個月mk 好悶

洗唔洗睇攻略 懶西一名

個人覺得值得買
好撚抵玩

難唔難上手?

點定義
你玩過咩game 覺得難/易上手
值唔值得買
玩左成個月mk 好悶

洗唔洗睇攻略 懶西一名

個人覺得值得買
好撚抵玩

難唔難上手?

點定義
你玩過咩game 覺得難/易上手

Mk8
我好怕解迷game 之類 返工攰輕鬆玩玩is ok

其實佢啲咪好簡單下

山神冇得登錄
杯葛山神既屌

我二星裝已經去強女女女人馬,白色最難打,唔敢盾反,通常等佢衝過黎再避同反打

白色渣大鎚個啲先難打,其他切菜

果d我果斷用鎖加駱駝招雷去sm佢

打哂神獸 除左雀之外 其他三招都冇啟動

神獸-雀 : 天外飛仙 禁實個x制,之後等鬼火出左黎就放手,即可升仙(6分鐘CD)
神獸-象(ミファー妹妹 ) : 死回 當你比人打死,會有一次突破血量界限回復(26分鐘CD)
神獸-蜥蝪 : 絕對防禦 擂哂(反彈)一切攻擊,要禁實ZL制(好似25分鐘CD)
神獸-駱駝 : 雷電 拎把刀出黎之後禁制Y制,儲到第二次氣會見倒鬼火,咁就放手,當你攻擊完佢就會打雷(好似12分鐘CD)

我係道具欄度熄哂 用唔著

點解唔用

因為冇需要

我二星裝已經去強女女女人馬,白色最難打,唔敢盾反,通常等佢衝過黎再避同反打

白色渣大鎚個啲先難打,其他切菜

果d我果斷用鎖加駱駝招雷去sm佢

打哂神獸 除左雀之外 其他三招都冇啟動

神獸-雀 : 天外飛仙 禁實個x制,之後等鬼火出左黎就放手,即可升仙(6分鐘CD)
神獸-象(ミファー妹妹 ) : 死回 當你比人打死,會有一次突破血量界限回復(26分鐘CD)
神獸-蜥蝪 : 絕對防禦 擂哂(反彈)一切攻擊,要禁實ZL制(好似25分鐘CD)
神獸-駱駝 : 雷電 拎把刀出黎之後禁制Y制,儲到第二次氣會見倒鬼火,咁就放手,當你攻擊完佢就會打雷(好似12分鐘CD)

我係道具欄度熄哂 用唔著

點解唔用

因為冇需要

hard mode
幾時先開始好玩🤔解晒4個shrine同去左條村
而家隻馬一行耐力就捉到,
頭先捉咗隻用我成兩行半耐力,係咁食野,
以為會捉到好勁啦,點知又係4/3/4
想問一下守護者啲古代螺絲啲野有無用,賣唔賣得?

古代裝甲古代箭同埋一堆古代武器都要用呢啲材料整
如果你已經可以毫無壓力咁虐殺啲守護者咁應該就多到用唔晒(唔計核心)

我都係去左條新村冇耐 個阿婆同我講完四神獸嘅野之後叫我再去另一條村

用黎合guardian set
究竟合4星個陣great fairy拉link落噴泉入面做咩?

如果解完第一隻神獸都覺得唔好玩可能真係唔啱玩

如果解完第一隻神獸都覺得唔好玩可能真係唔啱玩

屌打人馬同SM最終大佬最好玩

你可以用黎買野
究竟啲雜貨店幾時先番一次貨
我要點弓箭啊

你可以用黎買野

係咪後期先見到呢個商人?
我要點弓箭啊

去馬場買

你可以用黎買野

你跟住啲main quest做就會見到

你可以用黎買野

No
跑去個度再解一次任務就有得買呢堆野
我要點弓箭啊

去馬場買

木箭唔係有得刷咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞