[Switch/WiiU][Zelda]薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (11)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike

用黎合guardian set

你可以用黎買野

係咪後期先見到呢個商人?

你跟住啲main quest做就會見到

古代野非必要

有咗ancient set打guardian=撚狗,仲要咁型(雖然個頭好似啲shrine),基本上最後都會買

用蛮族裝屌打任何怪物
推薦你地揾完先打最終Boss
拎埋退魔劍入 海拉城 屠城

見到好多靚裝都係寶箱拎,我應該只會買火耐件衫
係咪無得睇耐久?
可唔可以升耐久的?

冇 用完執過把
有啲已經寫明係耐用少少

咁啲靚武器邊捨得用

有個地方每次血月都有 大火劍執
係打火龍個化石度

你可以用黎買野

古代野非必要

有咗ancient set打guardian=撚狗,仲要咁型(雖然個頭好似啲shrine),基本上最後都會買

用蛮族裝屌打任何怪物

蠻裝忍裝走天下
古代裝買返黎升爆左 冇著過 古代武都係擺屋企裝飾
係咪無得睇耐久?
可唔可以升耐久的?

冇 用完執過把
有啲已經寫明係耐用少少

咁啲靚武器邊捨得用

係打火龍個化石度

城堡個dock都有
係咪無得睇耐久?
可唔可以升耐久的?

冇 用完執過把
有啲已經寫明係耐用少少

咁啲靚武器邊捨得用

係打火龍個化石度

城堡個dock都有

成個鬥獸場都係
btw 係咪電武最少出現

你可以用黎買野

古代野非必要

用蛮族裝屌打任何怪物

蠻裝忍裝走天下

忍裝係咩野?邊到拎?
解完第一隻神獸(象)之後進度緩慢,殺人馬殺到上上地癮
本來諗住開晒啲塔先,但係血月一到又忍唔住返兜

用黎合guardian set

你可以用黎買野

古代野非必要

用蛮族裝屌打任何怪物

蠻族裝泛用性好啲, 任何武器都有bonus
不過如果有guardian斧頭++喺手就
ancient set & guardian斧頭++ & 食蕉 係最高攻
唔使廿秒轉死隻人馬
想問如果我將我個ac轉去日本
之後再買dlc
再轉返去香港
咁我仲dl唔dl/玩唔玩到?

古代野非必要

用蛮族裝屌打任何怪物

蠻裝忍裝走天下

忍裝係咩野?邊到拎?

一開始拎完滑翔傘叫你去搵impa 條村咪忍村
之後再買dlc
再轉返去香港

我想問點轉去日本
Shrine入面拎到嘅Guardian Sword係咪會用爆
Shrine入面拎到嘅Guardian Sword係咪會用爆

係, 而且好易爆
岩岩入到一個要體感碌波既SHRINE
玩玩下諗到用時間停頓打個波落去咪得
之後再買dlc
再轉返去香港

我想問點轉去日本

要上網轉
其實鑽石頭係咪無撚用
都已經有古代頭 用鑽石頭又無set bonus
好彩升得一星
其實鑽石頭係咪無撚用
好彩升得一星

https://www.reddit.com/r/zelda/comments/63rlzv/botw_spoilers_classoutfit_combinations_20_with/

不過如果講用既話當然係用古代頭
鑽石頭升3lv 4lv要用成幾粒流星
其實鑽石頭係咪無撚用
好彩升得一星

https://www.reddit.com/r/zelda/comments/63rlzv/botw_spoilers_classoutfit_combinations_20_with/

不過如果講用既話當然係用古代頭
鑽石頭升3lv 4lv要用成幾粒流星

流星唔難拎,但要等

唔洗理個守護者
之後再買dlc
再轉返去香港

我想問點轉去日本

要上網轉

用NS 上網轉定電腦上網轉?

唔洗理個守護者

追撚住佢黎斬
ancient set 個商人係邊??

其中一個支線任
其實人馬啲裝點先會高攻啲?要自己去升定係點? 已經20秒殺死一隻人馬,但係佢掉啲武器好似未係好勁咁

其中一個支線任

搵到,謝謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞