[Switch/WiiU][Zelda]薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (11)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
岩岩爆左一次機, 清緊D shrine 同side mission
想整套古代裝,但咁貴(身上得500蚊), 咁多位你地點賺錢ka,賣野?
岩岩爆左一次機, 清緊D shrine 同side mission
想整套古代裝,但咁貴(身上得500蚊), 咁多位你地點賺錢ka,賣野?

掉雪球,一次賺280

打人馬/石頭Boss賣礦石

點解佢唔識起身?
呢隻boss只可以打一次?

點解佢唔識起身?
呢隻boss只可以打一次?

如果你打左一次就等血月後復活
如果你係佢身邊等佢夜晚起身,佢唔會起身
要傳送去附近再行番去隻怪到先會出黎
做blood moon 果個任好煩
次次由9點等到1點
都未有blood moon... 又耐
有冇咩方法快d 有blood moon
痴線,頭先打個神殿,隻野爆哂我啲盾同武器先打得死,
比三件幾勁既武器,但勁到我唔捨得用,
點知個寶箱得件3防得爬山既衫,等我打死隻野仲好開心咁save咗
次次由9點等到1點

搵張床係咁瞓
點知個寶箱得件3防得爬山既衫,等我打死隻野仲好開心咁save咗

多用閃避同Lock技做佢

多用閃避同Lock技做佢

load返個auto save囉

打人馬/石頭Boss賣礦石

賣石賣屍體儲左110k 冇訂洗
次次由9點等到1點

搵張床係咁瞓

床同營火有唔同?
次次由9點等到1點

搵張床係咁瞓

床同營火有唔同?

你瞓左點做任
d裝點先會勁d
我而家打到第一隻四神獸之前都係執黎執去用
係咪做漏左d乜
d裝點先會勁d
我而家打到第一隻四神獸之前都係執黎執去用
係咪做漏左d乜

冇,你打到到一半主線都只會執啲10幾20攻既武器
好彩既會有30幾攻既
之後執一堆去屌打人馬,跟著你就會好勁

之後你除左勁,就真係只有勁
比人打一巴就可能Game over
之後開始尋找他鄉的故事,週圍揾大妖精解放
之後升裝備
之後你就完全屌打隻Game

之後出左Master Mode就會比人屌打翻轉頭

次次由9點等到1點

殺多啲怪
想知今日有冇血月可以去雙子馬宿
其實beam up master sword 用黎打gaudies 係咪唔會爆
其實beam up master sword 用黎打gaudies 係咪唔會爆

guardians

好似發光打guardian本體唔扣耐久,打腳就會照扣

好似發光打guardian本體唔扣耐久,打腳就會照扣

咁不動果啲得本動都係唔扣耐久?
新手hea 玩左兩個星期
依家先得8個心
諗住正式打第一個神獸
聽講風神獸最易
唔知依家夠唔夠打呢

請問打風神獸有無咩武器推介?
例如咩箭 或 短劍/長劍?
我已經入左防寒裝
打前會升一升級個裝
依家先得8個心
諗住正式打第一個神獸
聽講風神獸最易
唔知依家夠唔夠打呢

我已經入左防寒裝
打前會升一升級個裝

同我一樣, 每日打少少, 而家加左8次氣, 有8個心, 開晒地圖, 準備打神獸 我準備去打象, 但去拎雷箭時發覺比人馬屌打, 要走住黎屌, 請問是否正常 以為自己有8心, 武器40攻左右好勁啦, 點知打佢都係R痕
依家先得8個心
諗住正式打第一個神獸
聽講風神獸最易
唔知依家夠唔夠打呢

我已經入左防寒裝
打前會升一升級個裝

個迷宮好易 個boss 對新手黎講係有啲難度
但唔知點教你玩 因為我斬幾下佢就死左
依家先得8個心
諗住正式打第一個神獸
聽講風神獸最易
唔知依家夠唔夠打呢

我已經入左防寒裝
打前會升一升級個裝

迷宮中同入神獸前應該會拎到一定數量爆炸箭,除咗入神獸前要用幾支外,其他留返黎打boss用,至於單手劍定雙手劍就冇乜所謂嘅
依家先得8個心
諗住正式打第一個神獸
聽講風神獸最易
唔知依家夠唔夠打呢

我已經入左防寒裝
打前會升一升級個裝

迷宮中同入神獸前應該會拎到一定數量爆炸箭,除咗入神獸前要用幾支外,其他留返黎打boss用,至於單手劍定雙手劍就冇乜所謂嘅

因為我之前打雷獸山人馬時,
發覺用雙手劍好慢,打得幾下
之後轉用單手劍,就打多好多下
成功打贏

原來要用雷箭
咁即刻去掃返2-30 支先
thx 巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞