[Switch/WiiU][Zelda]薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (11)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
玩緊最後一隻神獸
去到yiga clan hideout
成日被人發現

依隻係我打嘅第二隻神獸,果時我未買忍者衫,無得刺殺,用箭打頭硬過

得咩
我第一次被佢發現中佢一刀就game over

我都係中一刀會gg,劍氣就唔會
我係不斷走之後拉打
打頭佢會暈低,唔打頭好易比佢行貼你再一刀

我玩到成地蕉

用蕉過唔難喎 係曬少少時間姐

最記得佢樓上個閣樓勁撚多香蕉
仲有3日就出dlc
新手玩左無耐,係山頂用amiibo 召左 epona 出黎登記唔到
落到去馬宿隔離又召唔返出黎,epona 淨係會出現一次?
玩緊最後一隻神獸
去到yiga clan hideout
成日被人發現

依隻係我打嘅第二隻神獸,果時我未買忍者衫,無得刺殺,用箭打頭硬過

得咩
我第一次被佢發現中佢一刀就game over

我都係中一刀會gg,劍氣就唔會
我係不斷走之後拉打
打頭佢會暈低,唔打頭好易比佢行貼你再一刀

我玩到成地蕉

用蕉過唔難喎 係曬少少時間姐

最記得佢樓上個閣樓勁撚多香蕉

blood moon之後堆蕉會respawn
想問下你地係點睇到自己打左幾多個shrine
係唔係自己計手頭上嘅心同體力
再加腎者之石去計?
(重有啲yahaha seed 點睇有收集左幾多粒)
定係有第二啲方法睇到?

利申:百九幾個鐘重係鳩流流周圍遊,打左一隻大象神獸
再加腎者之石去計?
定係有第二啲方法睇到?

Loading 畫面咪有齊呢啲info 囉......
新手玩左無耐,係山頂用amiibo 召左 epona 出黎登記唔到

我都想搭單問用amiibo call咗隻狼出來,隻狼係咪冇得入村?
我一入村,佢就話隻狼走咗....

係咪即係要等第二日先可以再call返出來?

我都想搭單問用amiibo call咗隻狼出來,隻狼係咪冇得入村?

狼可以再召嫁,我試過
但係 epona 呢

狼可以再召嫁,我試過
但係 epona 呢

AMIIBO 24小時內只可以召喚一次, 你係山頂召喚完唔登記就唯有等24小時過咗再召喚, 你下次係馬宿附近召喚, 召喚完就去登記

狼可以再召嫁,我試過
但係 epona 呢

AMIIBO 24小時內只可以召喚一次, 你係山頂召喚完唔登記就唯有等24小時過咗再召喚, 你下次係馬宿附近召喚, 召喚完就去登記

馬宿召喚冇出到馬,係跌寶箱
再加腎者之石去計?
定係有第二啲方法睇到?

巴打是咪指平時出入shrine ,load片個時嘅loading版面?
個度唔係淨係睇到自己有幾多粒未用嘅腎者之石同埋seed咩?
定係係setting度有得較黎睇返?
再加腎者之石去計?
定係有第二啲方法睇到?

巴打是咪指平時出入shrine ,load片個時嘅loading版面?

....乜都有喎 點會睇唔到
腎者之石下面個行咪shrine囉
再加腎者之石去計?
定係有第二啲方法睇到?

個度咪有埋SEED同埋shrine既數量
我想知amiibo係咪可以scan nfc好多次架
我想知amiibo係咪可以scan nfc好多次架

應該每張卡每日一次
仲差19個shrine, 應該係任黎 唔知去邊到接。要慢慢搵

狼可以再召嫁,我試過
但係 epona 呢

馬宿召喚冇出到馬,係跌寶箱

去雙子馬宿召喚好似係易啲, 第一唔出就LOAD SAVE再召, 召到出馬為止
雙子馬宿入面兩個人對話尋寶個任要去邊?
有冇咩提示,周圍兜都好似未搵到佢哋形容果個地方,咩河邊兜咗好耐下
再加腎者之石去計?
定係有第二啲方法睇到?

個度咪有埋SEED同埋shrine既數量

唔好意思 睇到啦
我自隊
雙子馬宿入面兩個人對話尋寶個任要去邊?
有冇咩提示,周圍兜都好似未搵到佢哋形容果個地方,咩河邊兜咗好耐下

係咪提示係兄弟橋嗰個mini challenge?
瘋狂殺怪都唔出血月
玩雪球玩成粒鐘先得一萬
隻game既裝又一件都成三四千,
打怪又唔出錢,呢方面真係做得幾差
玩雪球玩成粒鐘先得一萬
隻game既裝又一件都成三四千,
打怪又唔出錢,呢方面真係做得幾差

你唔係下下全中? 1皮野應該好快搞得掂
玩得悶咪去射下龍角, 呢個賺得快啲啲
無睇攻略,劇情之後會唔會有個位屌打yiga 呢個煩膠組織
無睇攻略,劇情之後會唔會有個位屌打yiga 呢個煩膠組織

冇 會煩到永遠 阿門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞