[推到完場] Apple Event "Peek performance" 蘋果發佈會(1)

3821 回覆
27 Like 24 Dislike
lm
M系晶片依家有無得裝windows?
見上代M1已經好高CP值,而且又慳電又細部,有啲心郁想轉macos,但玩開隻game 得windows support
Parallel desktop
呢個YouTuber 衰過連登
9upper
對新ipad air有興趣
講外形既話
XR 11 寬邊厚身笨重單鏡
午餐肉靚D

就算同8比,都唔夠佢背面玻璃靚
可唔可以快啲出airpods pro 2
仆街啲rumour全部話Q4
我等撚左成年啦
Beats
要就價錢清舊貨呢
利申13mini緊,極好feel
起碼Q4啦

如果Q3同iphone14一齊出
供應商/鏈實有消息
好撚貴
留名
第一次聽
有無事架
淘key會唔會安全啲

btw比起依樣野我係驚玩唔到隻game 多啲,隻game 都成10幾年前既野果陣無arm 版windows,我驚就算用埋虛疑機都開唔到
迂迴啲應該都ok,mac有universal 2同埋rosetta 2,以前intel based嘅app都可以用到

你可能要用crossover將隻game轉譯做macos competitive嘅version,之後mac會自動將佢再轉譯到apple silicon competitive。
不過唔知轉譯兩次之後會唔會lag到pk
lag 都係驚,不過隻game係online game黎,唔係啲單機game,我諗依到問題仲大得多
咁就真係未必run到,我見好多app如果冇arm版就算parallels都開唔到
應該下一次
XR三四年之後再換11 加鏡頭
https://youtu.be/__5F_NRkyDg

可以睇依條片 講得好詳細
有native Apple silicon , Rosetta, parallels
Mac mini 2 會唔會出, 用M2 呢
bluestack或者其他android 模擬器 有冇得搞
佢唔係話係10幾年前嘅windows game咩
準備轉買MAC機,想問下其實一般文書睇片用仲洗唔洗裝返個WINDOWS
唔撚要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞