[推到完場] Apple Event "Peek performance" 蘋果發佈會(1)

3821 回覆
27 Like 24 Dislike
你睇fb Netflix要M1做乜
買ipad 2021都得啦咁
Mac studio good?
iPhone se3 好撚on9 128GB 4千1
咁我不如去買iPhone 13 mini
(唔計touch id)
唔會
買咗ipad 之後
Laptop 同電話掂少咗好多
Se3仲貴左班科技youtuber又炒車無責任又話2千幾
咪就係加少少可以買到部好d
引你咁買

其實tim cook都講se係target 俾未用過iphone既人
唔係咁睇
M1 勁係對比其他notebook 廠家既CPU, 有耗電輾壓既優勢
但同樣都係A系列主架構就唔係超好多, 特別係你只係文書睇片用途, 本身A系列已經夠做

所以咁普通既需求, A同M 系列同樣過剩, 返去諗返邊個大小比較合適你日常用就得
買上代仲好
其實我永續se係因為touch id
你咁講都係 但係仲比上代貴咗
總有android 用家覺得吸引,只要有人轉,入咗apple eco system ,tim cook算贏咗

同埋好多人都有兩部電話,副機都可以係se既
咁都有兩年 冇辨法嘅
上年部24 吋 M1 IMac 仲買唔買得過?之前好似傳有iMac Pro 想買IMac 好耐
其實都知 Tim Cook 邊有咁好死
睇呢以後唔會有5.5吋
其實唔剪片唔打機
齋睇片會唔會需要M1?

仲諗緊買IPAD定Air
因為剩係要大Mon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞