[推到完場] Apple Event "Peek performance" 蘋果發佈會(1)

3821 回覆
27 Like 24 Dislike
Studio display + mac mini 其實仲好
iMac是但壞一樣野成部機就廢咗

iMac 27剛剛停埋產 再出嘅可能性已經好低
係咩原因令到Apple唔出iMac?
SE咪有Touch ID
I mean 加落粒開關制度,好似ipad 咁
9月會唔會再出MacBook pro新機
已有口罩Face ID,冇出Touch ID嘅理由
新綠色 pro max 有無??
買 Mac Mini
然後果 5 千買部 Windows 平 laptop...
都係睇需求
你未來唔會升格到要幾條4K 一齊剪既,再加上平日一般文書用途,文書姐幾年前intel U 都夠做,依家用埋M1 點會唔用到幾年。
其實大家真係好鍾意FF 人地2020年6月嘅時候已經講咗用兩年時間將所有系列轉m chip 人哋條product line一日未出曬 都唔會有m2 即係mac 系列將會大概兩年先upgrade一次 所以m2就咪等啦
我就係咁 iMac 27 個Mon 唔知幾時撞到有條花痕 一整成5000 就咁放 又唔值錢
有傳言話散熱未解決到推到2023年先出
宜家本身都有部windows laptop,只不過因為部嘢出唔到4k 60先諗住買desktop
但studio display無120hz…
想問下之前BTS完之前,喺9月發佈左新ipad嘅話,BTS通常包唔包
所以我會有平買平
一係MINI +16gb ram 7k埋單算

要加埋1TB就真係不如Mac Studio

2揀1
係咪冇M2 MacBook Air 之前傳今個發佈會出
如果屋企本身冇mon點揀好?
無MON買MACBOOK啦
枱面冇位擺
同想有大啲嘅monitor
咁你個MON擺邊
你買完MAC MINI, 又要買MON, 買KEYBOARD, MOUSE
D 線又麻煩, 又唔fully support
不如IMAC 算啦
個mon放枱面最入
咁我至少仲有位可以寫嘢
用MacBook嘅話已經寫唔倒嘢
依家ios15.4
imac個keyboard係咪可以控制埋ipad?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞