[推到完場] Apple Event "Peek performance" 蘋果發佈會(1)

3821 回覆
27 Like 24 Dislike
hack極都唔夠MacOS原生好用喇
iPad仲要加個keyboard咁麻煩
部綠色13pro好靚

用緊13pro金
Se3 真係唔吸引
為咗慳成本 黑面白底
無晒8 / 8+既美感

公司機應該買返12 / 13mini算
反正效能都夠用
屌 本身諗住有M2 mac mini,點知就出個Mac Studio… 我淨係想要部文書機咋
前年個po j到成地都係
我都係咁諗 因為12Pro又有啲貴 一係就13mini 一係就12
想問下 本身Mac mini諗住買1TB 16GB RAM,學生價$9299

同埋

Mac Studio 最標準配備嘅版本,學生價$14399,應該買邊個好?

其實最主要都係文書機,有陣時會有Lightroom執Raw,但兩個差$5k,不過Mac Studio個chip勁好多同埋32GB RAM,但少512GB SSD,咁樣差$5k買Mac mini好似好on9咁
6s開賣係5588,加容量6388,再加7188
4688係舊代flagship
以前啲定價舒服好多
文書機8GB ram都夠啦 買隻外置SSD 1TB 6千零蚊有找
買16GB 純粹諗住可以用耐啲,其實本身對MacOS無咩特別好感,但因為屋企細,砌唔到機,所以諗住買Mac mini。有啲Windows嘅 mini pc同 Mac mini差唔多spec都差唔多價錢,但貪Mac機感覺可以用耐啲

不過其實M1仲可以用幾耐?
利申:用緊M1 iPad Pro,DNLM Apple
M1 mba 或成最大贏家

用兩年先update
M2咁睇仲要好大機會會加價
AppleCare+ for iPad Air $499 —> $599
吊你老母
我部一體化imac 27 呀
iPhone 4 嗰陣先達炒到供不應求
香港都大把人靠炒iPhone發達

唔使大數據,讀過下中學Econ 都識得加價啦

你屌你嘅事
出手課金 ipad air
但刻字依家仲ban 緊邊d 字
SAVE4HK, 5DNOL果啲
我想刻 Fight for freedom stand with hong kong
傳聞要等到2023年
13pro係咪只係多左隻顏色,其他無唔同?
等11吋iPad Pro 靚mon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞