[推到完場] Apple Event "Peek performance" 蘋果發佈會(1)

3821 回覆
27 Like 24 Dislike
M2應該下個發佈或下年出
睇你自己需求/Budget
你輕度使用又真係唔洗用到Studio
想要16GB 自己買ram換平好多
文書機買mac mini已經好夠用,最好打爆佢(16GB + 1TB)

mac studio擺明係主打音樂制作/大電影制作人士專用
等咗無數個發佈會…唔想等了

不過Mac mini可以自己拆機換RAM?
但比較care M1 chip仲可以用幾耐

如果畀多5k但可以用多兩三年我覺得值得嘅
M1 唔得啦
我已經想買mac studio 加2個studio moon
新iPad air 係咪好過 iPad Pro?
但mini舊電會唔會同se一樣咁少
普遍se負評都係屌一日兩充
唔打機夠用成日
唔洗試,apple ban撚晒政治敏感字眼(藍精靈手足咁同我講
噤我外國買算
下次發佈會係幾時?
se 64gb 買唔落手
價錢好過
64gb點夠用,升得256不如買128gb pro
今日發佈會冇驚喜同埋對一般大眾冇乜用
iPad Air 轉用M1用戶體驗上唔會差好遠
一直唔想轉face ID
但依家用緊SE 2舊電真係搞唔掂
SE 3都係多2粒鐘 如果用埋5G都一定一日兩充
決定等14就轉會放棄touch ID
你都識講係文書機
咁M1 夠曬
同意 air 無必要用M1 姐係下部ipad pro 會用M1 Pro 以上晶片
好彩無半夜睇
得部上位版Mac mini有d興趣
iPad 依然係iPad
ipad air 4會唔會減價
同心情 不過我唔急出 等pro
18號前門巿應該會減400
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞