[推到完場] Apple Event "Peek performance" 蘋果發佈會(1)

3821 回覆
27 Like 24 Dislike
我覺得買左pro 既人心裡應該難受

科技一日千里

買個design

部studio 似個加大版time machine /mac mini plus
點解要放棄一體機大mon市場,而家得番24 一上就要studio 價錢跳好多
竟然全場冇120hz,如果唔係可以bingo
屌 原本想用消費券買M1 Pro/Max 27” iMac 宜家格硬分開賣想賺多筆
屌你老母死gay cock
而家買se2係咪on9
個spec double 個價錢咪double囉
想用消費券買MacBook air架嘛
係在外國又要屋企人買完寄過黎9月先出咪有排等
iPad air 代唔代替到MacBook air
用黎番學既話
長輩機咪玩啦,考眼力咩
咪就係點等啊大佬
MBA M1 仲唔夠你用咩
如果貪新就唯有等啦
用緊Pro
我Pro上下倒轉用都睇得出分別
唔用靚啲唔得
Workflow 嘅嘢放thunderbolt ssd
notebook 就話嫌外置ssd 陀手lung腳,desktop 唔怕啦
ipad air買64gb係咪就夠
主要拎黎睇片
我應該會等M2 可以的話
MacBook Pro 嘅MiniLED係IPS
漏光問題其實幾嚴重
係就係好高對比度同好光
睇Dolby Vision一流
但條片有黑邊嘅話會有光滲出去
反而普通Edge lit IPS喺偏暗同對比度高嘅繪圖製片上更好
雖然通常整體個specs都差啲,但起碼冇咁礙眼
最好一定係OLED 同MicroLED
所以MiniLED都係過渡性產品

利申有16 MiniLED 同 13 2020版
Source?
同埋啲chips有幾勁
變兩舊嘢又舊錢大咗好多
點解唔出部用m1 pro / max 嘅27俾我
袋底版粒m1 max 係cheap 過16吋 m1 max, 差d比佢水左
屌佢,我係想佢出個Mon俾我睇片阿,唔撚淨係剪阿

下下要4皮買prodisplay咩

多咗個勁嘅喇叭,個前Cam勁啲就賣12000

我寧願佢support hdr算,喇叭大把人本身已經有set2.0 or其他for desktop啦
下個星期先有15.4
呢一個擺到明就唔係for consumer, 跟黑色mouse and keyboard嗰啲係for prosumer & professionals, 到時出M2應該會填番大Mon All in One market
我買pro黎ZOOM 上堂jot notes
如果買air 寫野得60hz 硬係會覺得差少少咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞