一有打仗, 男女平等去咗邊度?

516 回覆
791 Like 149 Dislike
啲男人死晒佢地幫敵人懷種就有,仗要先打贏,方可體現女人為國家繼續繁衍下一代嘅重要性
#106出現了
咁都屈到返轉頭
直頭將個定義改埋

果然係極左,擅長改歷史
女人都上埋戰場死埋一份,戰後既人口好難恢復,同埋俄羅斯同烏克蘭一向都唔係咩女權國家,女人好少話好職業女性,俄羅斯直頭鼓勵女人生仔湊仔補貼佢地咩都唔使做。
你問一個咁傳統男女分工既地區男女平等係咪白癡,照你咁既講發唔打仗唔上戰場男人仲有咩價值,香港男人呢世都唔使上戰場係咪就唔使平等,上戰場同平等係兩回事,俄羅斯大男人打女人多的是都唔會話叫女人上戰場。
除非男女都真係一樣非常有地位,女人參軍既機會先會上升,北歐就有唔少女兵,以色列就全部都要參軍。
傳統男權打仗立戰功呢d機會係唔會比女人的,而會當女人係財產,財產當然係唔會亂推上戰場。
而且咁對於戰後活下來既男人都係好事,女多男少。
做人唔好咁loser,俄羅斯男人過得咁舒服就係因為以前打仗死得男人多係女爭男,你以為女人上左戰場男人既地位就會提升咩?後生靚女唔捱得死嗮戰後既男人地位會更加低下。
其實比起平等,我更加想見到推嗮d女人上戰場死個清光,留翻嗮d男人係呢個地球玩屎忽就最好,到時候人類退出歷史舞台還地球一個清淨。
應該係喺「有關著數議題」上先會出現
只要女人夠多,死淨幾個自己族人嘅男人都夠啦
https://youtu.be/yYX7KVEtfLo

真係好慘
死嘅永遠係佢哋
希望佢哋平安
日本二戰後人口重建得咁快係因為仲有好多女人係度,佢地要俾男人隨時隨處隨地就中出,所以佢地著和服,一除就屌得,同埋先有井上之類果d姓氏,可見女人真係唔可以上戰場死太多
Woman support woman
成身裝備好撚重下 除非佢操到金剛barbie咁
唔係持久戰下要撤離都攰到跑唔郁
其實我根本無提起其他爭議
即係得一個
男女不平等
擺明係bias 架喇,點解一般情況下男性既體格會強過女性?點解遇到突發情況啲尖叫聲多數來自女性而唔係男性?

come on 現在打仗呀,仲睇得平等呢樣野咁緊要會唔會左膠咗少少
唔好得罪女權啦,好撚惡㗎佢哋
極邪惡組織
近排唔見你,以為你去咗竹篙灣
根本一個社會
男女有唔同角色分配
平佢老母等咩
咁我希望你搵個接受到你呢套既伴侶
唔係用呢套男權mindset去強姦人地
你唔鍾意啲女做職場女性無所謂 唔好溝條返黎迫佢辭職或者要啲女返屋企湊仔
你自己鍾意咁你自己搵個鍾意顧家既女吧 其他女人返工都唔關你事
就係串緊左膠呀大佬
唔好再講喇 再講佢地又話咩女人要生仔男人唔洗
你估打仗就等於得一堆人揸住武器衝衝衝?
仲有大把嘢要人做
學你咁話齋男人體魄咁強健佢哋去晒做後勤係唔係資源浪費啊
係可以平等嘅情況下女性咪要求平等囉
女人識單性繁殖?
佢地肯講就得
證明不平等
咁咪啫係唔平等,亦唔應該平等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞