一有打仗, 男女平等去咗邊度?

516 回覆
791 Like 149 Dislike
正如佢地覺得食飯間中比返自己個份就係平等既表現
咁個基數大唔大先

如果哩堆「好女仔」嘅數量本身就唔多
之後就爭餐死
最後只會返返去「因為你廢,所以識唔到好女仔」

其次就係次次都係「我識大把女仔fd好好」
我都識大把連登仔尊重女性

真呀,仇男都係一撚樣
咁你即係支持女性要當兵?
台灣應該好似以色列咁男女都要服兵役?

平時唔係好串咩
做咩今次求其send篇文上嚟
依家講守衛國家喎
點樣有毒啊
駁唔到
咁未組全女兵團囉
好多國家都有

咩事女性俾人性侵就唔得
男性死就得先

係咪應該消除軍中歧視
然後台灣應該強制男女都要服兵役

現代戰爭拎槍喎
洗撚面對面隻揪
烏克蘭士兵拎炸彈自殺炸橋
女人又做唔到呀
得罪講句女人除咗生仔 對社會進步冇正面推動
除咗支持平權以外嘅所有女權主義者都係臭雞
男女平等絕大部分只能體現喺和平嘅環境,喺緊急危機情況下,絕大部分人本能都會保護婦孺,就算係日日大叫男女平等嗰班都會,呢個觀念係天性黎,根深蒂固,係生理因素,係進化嘅產物,唔係話個社會要變就變到,我唔覺得話男女邊個勁啲,只係覺得大家本質上大致功能不同,靠人為係可以顛覆,咁呢類人係好應該受到平等對待,機會以能力為基礎不受歧視,咁先叫平等,而唔係一個buzz word咁簡單
女人喺戰爭通常都係用嚟畀戰勝嘅人洩慾
唔通仲唔走咩
唔差在,女人係雞
呢啲係人哋既生活方式人哋既選擇關你八婆閪事。
人哋唔願意你講呀?prove it
叫你唔好講其他你就係要講。
又返主題
天賦權利唔應該同銀紙掛勾
所以你等於反對男女平權
成個Post冇見過女會員有用任何侮辱性字眼去攻擊男會員
好型呀,喺網上面咁口臭,係咪覺得自己用粗口就贏曬?

可以扭曲到話第三世界嘅女性被剝削喺人哋選擇嘅生活方式,logic 同土共無分別。

人哋唔願意你講呀?prove it <女人願意既就唔會全世界都有平權運動,反而你點 prove 佢哋願意?
無女人你wifi 都無得用。
其實依家啲女權都係想要男人還債,
還返千年來男權社會對女性的壓迫
所以男女平等is talk shit,純粹係將當年嘅壓迫變成今日嘅着數折現返嚟
左翼低能點避都會出現失敗邏輯
女人願意既就唔會全世界都有平權運動
屌你老母咩, 唔係因為粗口贏
而係如果因為你係女人, 而且係一名傻閪, 就避咗唔用粗口, 先至係輸
回答前再屌你老母一次(而我又知你會忍唔住讀落去喎)
全世界有平權運動就等於全世界女人唔滿意生活方式的話
=只要有一個主張有一堆人支持嗰個主張就有道理
而冇呢種咁既事.
現況係無, 無中生有係你既責任, 無中證無唔係對家既義務
何況嗰啲國家全部女人唔順超一早革命而唔係運你老母動
最後, 傻閪, 阿拉伯女人最慘嗰啲地方閪有運動咩, 出嚟拉9你呀
你過去主張女權人哋一腳伸爆你個子宮咋
話中東冇平權運動你瞓醒未

你點鍾意鬧女人係閪都好,你都改變唔到你都係係嗰閪度生出黎。
你呢種咪你係中國人唔好反中國囉
嘩, 以為咩左翼子宮, 咁LUN低質架咋?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞