一有打仗, 男女平等去咗邊度?

516 回覆
791 Like 149 Dislike
佢係女人唔一定有femininity
呢樣嘢係睇行為唔係生理性別
好似林鄭咁鐵腕都一樣可以歸類為toxic masculinity
唔入會點?
咁點解男人未被well protected from sexual assault就已經參咁咁多年軍
烏克蘭朋友親口同我講的 當然 幾個人唔代表所有人
開門lady first擋子彈吖嘛 無聽過咩?
咁你都預左輸,仲打黎仲咩,都講到明男權社會係當女人係財產,打輸就當然輸身家啦,成件事根本就唔關平等事,而且呢d確定都係人地高層男人做既,佢地高層死得多定普通士兵死得多,到時候窮L做炮灰,當權既屌嗮所有女又同你講咩?權力先係最唔平等又唔見有人反。
一律當逃兵,槍決!
佢梗係話好嫁,叫烏黑蘭d 女出去打之嘛
真係要佢打時就唔見人嫁啦
男女平等係人造,打仗就用自然定律
女權識咁講就okay啦
唔會喇都唔夠人
咪玩啦 成班男人都笑鳩人告性侵係勞資糾紛
報親男人被姦就話快來強姦我
男人自己don’t give a fuck about male victims
唔代表女人就要啞忍
如果世界靠你哋呢啲女權撚真係死得
How dare u
個世界靠男權撚咪軍事侵略囉
出去查下咩係女權先做討論
Lady first係咩都唔知係度話反女權
希望你係平權人士而唔係男權人喇
烏克蘭兵役咩制度?
1,戰爭同有災難比女人走先去因為需要女人照顧小朋友同老人家,好多國家依然係女人為主要家庭照顧者
2,好多國家有兵役,女人要服兵役嘅國家女人一樣要上戰場(例如以色列),如果只有男人服兵役咁理所當然男人上戰場,唔通比班毫無軍事訓練嘅女人上去送死?
3,戰爭期間女人大部份負責後援醫護,照顧傷兵等等
4,女人=生育能力=重建國家需要嘅人口發展,男人死得多要靠女人不停生育去重建國家人口。

男女平等呢樣嘢有時唔係表面咁睇樣咩都要一模一樣
你講到咁叫人點答
woman 只support woman的女權
唔知你喺邊度出世嘅呢?
係你阿爸個胳肋底爆出黎?
睇行為,如果俄羅斯侵略係toxic masculinity,咁可唔可以用性別形容埋歐盟同德國啲垃圾綏靖行為?toxic femininity?
國家無能只能剝削女性導致女性成為性工作者同代孕工具,比你講到好似你朋友好大愛咁自願選擇呢種賺錢方法。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞