[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(100)

1001 回覆
78 Like 11 Dislike
咁蝦乾而家連愛牌 LC RV都捨得賣係咪都算係咁
牙蝦返工我係非常支持
只要佢唔認屎認屁做咩fashion/beauty/湊仔expert就可以
01係content farm黎 又紅底
點會有大學尖子想入去
部機日本韓國台灣人係擺玄關位
一返屋企放低污糟衫入機消毒清新
下面有絲打講 佢買貴野但全部冇taste好俗
裝修洗好大舊錢 出嚟效果好差
不停強調裝修物料用日本/意大利/xx名牌牆紙/油漆/磚xx
好柒煩
係呀 正常擺近門口
聽講近百萬 未fact check
幾集room tour 都無睇曬
見cover design 麻麻
岩呀 都可以係人地用佢名做筆名去gain hit rate
分分鐘今日已經gain咗幾百
有冇咁多做editor嘅夏子婷嘅?
佢唔用alicehaha就係唔想人哋認得佢啦 有上連登嘅朋友就算唔追po都識佢
佢想入返BE 但人哋都唔想請佢返去倒米 得01收留佢咪做住先
建議大家貼01文screen cap 貼圖等人唔好click link 俾佢賺
d文筆語感咁差真係幾有我蝦風格
支持蝦姐打工 放棄做KOL
不過都希望改善一下d中文啦 要敬業呀
如果真係佢做hk01 點解唔搵風化哥proofread吓
通常啲好介意自己窮人出身既人就會係咁
例子:蝦乾,大量強国人
菇菇絲你形容得好好 睇佢新屋用曬日本傢俬
但間屋完全唔精簡
又係一個話自己鐘意日本文化但一d日本生活方式都學唔到嘅無內涵港女
講嘢累贅但好詞窮 實在同牙蝦太似
蝦早晨呀有冇準時返工
有錢唔識駛,仲要扮精明消費者
因為佢嘅人設係冇娘家,周圍宣揚自己有幾可憐,轉頭比人知道阿哥阿嫂生勾勾喺度,好難圓謊

而且佢讀書時期阿哥比意見都唔聽啦,佢哥應該唔會再嘥氣
30幾歲人
翻份工都要啊哥幫拖先做得好
你叫蝦蝦顏面何存啊
份反省文都似係阿哥幫手寫
唔爭在啦

阿哥已經幫到盡啦,細個比咁多錢佢買書睇
hk01果邊,佢冇認過自己做都冇可能證實到,討論都冇用
只可以證實叫呢個名嘅人寫文章都1999
佢應該又唔係想呃人
係單純中文差諗住冇阿爸阿媽就唔係娘家
我專登去睇佢裝修完嘅片
開頭話自己風格係日式簡約
但一影個鞋櫃已經又柒又亂
邊忽簡約邊忽日式呀
佢講自己冇娘家時老豆未死
而且佢係一個編輯,唔可以用中文差做藉口
成日覺得佢含住d野黎講野咁,聽得好辛苦
出去vlog想扮活潑又做唔到,皮笑肉不笑咁
佢d台詞係讀書咁讀出黎
唔係想幫佢搵藉口 咁佢啲語文能力真係咁差嘛
弱智還弱智 呃人還呃人
佢都有提老豆 阿哥阿嫂嗰啲嘅
我都覺得佢未必想呃人
純粹中文差
同埋想set個人設畀自己
但我都唔明 老母死咗
話自己單親咪得
一時話冇娘家
轉頭又擺條出嚟話喺嫲嫲祖傳醃法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞