[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(100)

1001 回覆
78 Like 11 Dislike
係未我get錯
佢尋晚食完
今日先再post d包相
整個包都要分2日出story

冇貨賣就唔好出啦

窮到賣家當以為炒左㖭
佢原來有小朋友架?
喺蝦眼中,海鮮同魚大大大貴
有d魚檔要唔包擋肚、打鱗,嗰類會平d買到一份(一份兩三條咁),我蝦點會識

佢個食譜,鯇魚冇寫量,批死佢唔識買
(其實買急凍鯇魚片都有)

成餐飯得菜、包、兜魚
我寧願食豉油撈飯
個酸菜魚賣相仲衰過我媽買果d 即食酸菜魚包
點會
笑死我絲打形容得好貼切 望左個包一陣 真係好似有屎漬既pat pat 窿

點解整到燶曬都po 出來
其實細心睇下佢兜酸菜魚同個食譜
份量同材料係唔同
佢兜酸菜魚係少料好多
得面果少少係,其餘90%都係麵

首先係蒜頭,佢兜野一定唔止兩粒
第二係啲辣椒,至少得睇唔到泡椒
就算酸菜都勁少

啲蔥同薑同花椒更加冇哂影
玩野仲叫人蔥打結

上網睇人地酸菜魚係咁架喎
仲要已經係懶人版
https://img.cook1cook.com/upload/step/22/45/6473414497480102245.jpg

所以除非佢真係拍片教人整
如果唔係呢兜野同個食譜一定係唔配
好耐無見
睇返po99 carousell事件啦 好精彩
上次示範左綠色年糕
個食譜左抄右抄係咁㗎喇
Btw佢碟酸菜魚啲色灰灰綠綠咁 一啲都唔開胃
分開打都係要哩對emoji😂👍🏻

一餐都可以分3日出post
佢係唔係以為自己呢碟嘢好吸引人 可以翻身所以係咁repost好心要一餐分三日post都影多幾個角度/step啦 悶到連我地呢度都唔想理佢
呢碗野對蝦乾嚟講大貴!梗係要出多幾個story
晚餐時間已經見到狗屎包,即係成個晏晝蝦乾都無湊仔角仔又係坐喺high chair度思考人生
唔好意思呀hi錯咋
又唔一定
我整酸菜魚都係叫魚檔幫我起埋肉
除非佢地超忙,平時都樂意幫手
似茶餐廳碟頭飯
酸菜魚但魚得幾片
下面全部麵
蝦乾感受到大家嘅善意
決定復出了
真係多謝哂咁多位憐憫佢嘅絲打

不過唔好意思,哩到嘅狙擊好難叫停的
我再輕輕一推
多得班關愛西
食酸菜魚都要飲埋湯唔怪得腫到浮屍咁
有邊個網友覺得材料很多呀
笑緊你個麵底多就有
佢係想話佢碗野好足料👍🏻
咁多條魚大貴呀!完全唔省錢唔好再話佢寒酸
又唔怕麻煩喎~係賢內助
仲識食新鮮魚唔食雪藏魚!好識食皇帝脷呀!

收皮啦我淨係知搞咁撚多野蝦仔都無份飲
唔好話我知歲幾可以食酸菜魚呀臭蝦
明明熬左嘅魚湯唔落酸菜係可以留起一碗淥魚片比蝦仔
唔洗馬後炮補story 話自己有同個仔分享喇柒頭
係講緊分享呀一家人食野係一齊分享架
到底有無當過蝦仔係家人?
佢當盲明都唔係屋企人,成餐飯得包、菜、佢碗重麵底酸菜魚,邊夠食

見佢湊到角仔咁,角仔比爺爺麻麻湊仲好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞